ΤΟΠΙΚΑ

Μελέτη για τη μετατόπιση των «Δοντιών» από τις Αλυκές

μελέτη-για-τη-μετατόπιση-των-δοντιών-633027

Θα εκπονήσει ο Δήμος Βόλου μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού

Αλλεπάλληλα τροχαία ατυχήματα, χρόνιες διαμαρτυρίες κατοίκων και παράλληλα, χρόνια… αδιαφορίας από τις αρμόδιες αρχές… Είναι ο απολογισμός της ύπαρξης των πεσσών, των γνωστών «Δοντιών» στην Εθνική Οδό Βόλου – Μικροθηβών, στο ύψος των Νέων Παγασών, που έχουν φέρει αντιμέτωπους κατοίκους και Αρχαιολογία.

Η προβληματική συνύπαρξη των «Δοντιών» και του εθνικού οδικού δικτύου, φαίνεται ότι τελειώνει. Σε συνάντηση που είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, απέσπασε δέσμευση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, Δημοσθένη Σβολόπουλο, για άμεση υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Βόλου και Υπουργείου Πολιτισμού για την εκπόνηση της μελέτης και τη μετατόπιση του ενός πεσσού από τις Νέες Παγασές.

Ο Δήμος Βόλου φαίνεται ότι θα αναλάβει τελικώς τη μετατόπιση του ενός πεσσού, προκειμένου να διαπλατυνθεί το συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα. Πρόκειται για μία πληγή που συνεχίζει να… αιμορραγεί με τους κατοίκους των Νέων Παγασών να γίνονται συχνά μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων στο σημείο.

Οι κάτοικοι των Αλυκών, έχουν βγει αρκετές φορές κατά το παρελθόν στους δρόμους, ζητώντας την απομάκρυνση των πεσσών. Επικαλούνται δεκάδες τροχαία, σε αρκετά από τα οποία νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν παράλυτοι.

Είχαν καταφύγει μέχρι και στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας την παρέμβασή της. Ο αγώνας τους συνεχίστηκε παράλληλα με παρεμβάσεις τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τοπικούς Βουλευτές αλλά και προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το θέμα τέθηκε και υπόψη του Δήμου Βόλου, με την κ. Τοκαλή – Μποντού, να αναλαμβάνει πρωτοβουλία παρέμβασης στο Υπουργείο Πολιτισμού, απ’ όπου απέσπασε τη δέσμευση για την άμεση υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη για την μετατόπιση των περίφημων «Δοντιών».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου