ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος κατάρρευσης του δρόμου στην Αγριά

κίνδυνος-κατάρρευσης-του-δρόμου-στην-634945

Η θάλασσα έχει σκάψει το κάτω μέρος του οδοστρώματος σε μήκος 3,5 μέτρων

Κινδυνεύει να καταρρεύσει το τμήμα του παραλιακού δρόμου στην είσοδο της Αγριάς. Η θάλασσα έχει «σκάψει» το εσωτερικό του δρόμου σε μήκος 3,5 μέτρων και αυτή τη στιγμή η άσφαλτος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, πάνω από τη θάλασσα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κάτοικος της περιοχής εντόπισε το πρόβλημα και ειδοποίησε άμεσα το Δήμο Βόλου. Κάτω από τον ασφαλτοτάπητα, η θάλασσα έχει «σκάψει» το δρόμο και έχει δημιουργήσει ένα… τούνελ μήκους τρεισήμισι μέτρων. Φαίνονται μέχρι και τα ξύλινα υποστυλώματα της σιδηροδρομικής γραμμής κάτω από το δρόμο.

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχει αποκλειστεί με πλαστικά στηθαία έργων. Υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος, ακόμη και κατάρρευσης του δρόμου, αν στο σημείο «πατήσει» φορτηγό με εμπόρευμα.

Ο Δήμος Βόλου, ενημέρωσε άμεσα τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και τον ΟΣΕ, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες εργασίες, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα. Προς το παρόν καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και προ τριετίας στον ίδιο δρόμο, 50 μέτρα πιο μπροστά. Τότε είχαν συνεργαστεί ΑΓΕΤ και ΟΣΕ και είχαν αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Ο κούφιος δρόμος όμως στην είσοδο της Αγριάς, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Περί τις 30 «παγίδες» έχουν εντοπιστεί κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, στο δεξί άκρο του οδοστρώματος, δίπλα από τη θάλασσα. Τα τουβλάκια έχουν «σηκωθεί», άλλα έχουν σπάσει και υπάρχει κίνδυνος για περιπατητές και ποδηλάτες που κινούνται από το συγκεκριμένο σημείο. Τα σημεία έχουν σημανθεί σε κορδέλα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου