ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μέτωπο αντιδράσεων κατοίκων για τις λαϊκές

νέο-μέτωπο-αντιδράσεων-κατοίκων-για-τ-635595

Αντιδρούν στη λαϊκή με είδη ένδυσης και υπόδησης κάθε Παρασκευή και ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικο στο Δήμο Βόλου

Ενα ακόμη μέτωπο κατοίκων που αντιδρούν στη χωροθέτηση μπροστά από τις πόρτες των σπιτιών τους της λαϊκής αγοράς, έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Βόλου, με αφορμή τη σύνταξη της νέας Κανονιστικής. Κάτοικοι της οδού Κωνσταντά, όπου προβλέπεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς με είδη ένδυσης και υπόδησης κάθε Παρασκευή, ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικη διαμαρτυρία στο Δήμο, ζητώντας να μη λειτουργήσει στο συγκεκριμένο δρόμο λαϊκή αγορά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η κανονιστική για τις λαϊκές αγορές, αποσύρθηκε όταν μετά από έγγραφο της Τροχαίας Βόλου και διαμαρτυρία του ΚΤΕΛ και κατοίκων υπήρξε ένσταση για το στήσιμο… πάγκων στις οδούς Μερκούρη, Παναγούλη, Καραμπατζάκη, Αντιστάσεως και Γιάννη Δήμου.

Το… γαϊτανάκι των αντιδράσεων ενάντια στις λαϊκές συνεχίζεται. Αυτή τη φορά το μέτωπο είναι από την πλευρά των κατοίκων της Κωνσταντά από Κασσαβέτη έως Φ. Ιωάννου, όπου προγραμματίζεται να χωροθετηθεί η λαϊκή αγορά της Παρασκευής.

Η λαϊκή αγορά ήδη συμπληρώνει τρία χρόνια στο συγκεκριμένο τμήμα του Βόλου και δεν είναι η πρώτη φορά που οι περίοικοι ξεσηκώνονται ζητώντας την απομάκρυνση των πάγκων.

Το Νοέμβριο του 2013, οι κάτοικοι είχαν επιδώσει εξώδικη διαμαρτυρία στο Δήμο Βόλου, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Εισαγγελία. Περιέγραφαν την κατάσταση που βιώνουν κάθε Παρασκευή. «Από τις έξι το πρωί στήνουν τα τσαντίρια τους, φωνάζουν, αφοδεύουν όπου βρουν, έχουμε κλοπές ποδηλάτων, ζημιές σε σπίτια και πεζοδρόμια».

Με νέα επιστολή τους προς το Δήμο Βόλου, οι κάτοικοι της οδού Κωνσταντά, φωτίζουν κι άλλες δυσλειτουργίες που δημιουργεί η λαϊκή αγορά. «Σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά σε σπίτι ή χρειαστεί επειγόντως μεταφορά ασθενούς στο Νοσοκομείο θα είναι αν όχι αδύνατη, πολύ δύσκολη, η προσέγγιση πυροσβεστικού οχήματος ή ασθενοφόρου με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και την περιουσία των κατοίκων. «Επιπλέον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα αυτοκίνητά μας που είναι μέσα σε χώρους στάθμευσης αυτό είναι αδύνατο», προσθέτουν κάτοικοι, ζητώντας να εξαιρεθεί ο δρόμος από το δίκτυο των οδών όπου θα χωροθετηθούν λαϊκές αγορές.

Επισημαίνουν δε ότι το επόμενο διάστημα θα φροντίσουν για την επίδοση νέας εξώδικης δήλωσης διαμαρτυρίας προς το Δήμο, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου