ΤΟΠΙΚΑ

Παρέλυσε λόγω ομαδικής… φαγούρας το 3ο Γυμνασιο Ν. Ιωνίας

παρέλυσε-λόγω-ομαδικής-φαγούρας-το-3-636910

Μαζικό αλλεργικό κρούσμα σε μαθητές εκ των οποίων τέσσερις κατέληξαν στο Νοσοκομείο

Κοκκινίλες σε διάφορα σημεία του σώματος, φουσκάλες και φαγούρα μέχρι… τρέλας. Ενα ολόκληρο σχολείο παρέλυσε χθες, λόγω ομαδικής… φαγούρας που έπιασε τους μαθητές. Τέσσερις μαθήτριες κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ το σχολείο έκλεισε μετά τη δεύτερη διδακτική ώρα προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προχθές, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, είχαν πάει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας για να παρακολουθήσου θεατρική παράσταση. Πριν μπουν στο κέντρο, περίμεναν λίγη ώρα στο Ελικοδρόμιο.

Πιθανότατα από κάποιο δέντρο ή από κάμπιες στα πεύκα, οι μαθητές έπαθαν ομαδική αλλεργία. Τα πρώτα συμπτώματα, εκδηλώθηκαν την ίδια ημέρα σε δύο μαθητές. Το μάτι του ενός μαθητή είχε πρηστεί και είχε κλείσει και αναγκάστηκε ο πατέρας του να τον πάρει από το σχολείο πριν την ολοκλήρωση του μαθήματος.

Χθες όμως, σήμανε… συναγερμός. Την πρώτη ώρα, δύο μαθητές προσέφυγαν στο γραφείο των καθηγητών. «Ξύνονταν έντονα και είχαν γεμίσει κοκκινίλες», περιέγραψαν καθηγητές οι οποίοι φρόντισαν να τους βάλουν αλοιφή για να τον κνησμό.

Ομως στη δεύτερη ώρα του μαθήματος, τα περιστατικά μαθητών με φαγούρα κατέφθαναν σωρηδόν στο γραφείο των καθηγητών. Εκατό μαθητές συνολικά απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου, δηλώνοντας… ότι έχουν «τρελαθεί» από τη φαγούρα. Παρουσίασαν κοκκινίλες σε διάφορα σημεία του σώματός τους αλλά και φουσκάλες.

Τέσσερις μαθήτριες εκ των οποίων η μία υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου τους χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Το σχολείο έκλεισε μετά από εισήγηση του Διευθυντή Γιάννη Σαλαμουρίδη προς τη Δευτεροβάθμια και το Δήμο Βόλου. Οι γονείς κλήθηκαν να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ ο κ. Σαλαμουρίδης, ενημέρωσε για το ομαδικό περιστατικό τόσο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Από τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕΜ δόθηκαν οδηγίες για απολύμανση των χώρων του σχολείου για προληπτικούς κυρίως λόγους. Αμεσα συνεργείο καθαριότητας του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, φρόντισε για την απολύμανση με χλωρίνη των σχολικών χώρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλαμουρίδη, σήμερα, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. Τη σχολική μονάδα θα επισκεφθεί επόπτης υγείας.

Συναγερμός στο 2ο ΕΠΑΛ

Η είδηση σήμανε συναγερμό και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Το σχολείο πήγε χθες εκδρομή στο Ελικοδρόμιο και μόλις ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε για το περιστατικό στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, φρόντισε με τη σειρά του να ενημερώσει τους μαθητές τους. Εξέδωσε ανακοίνωση την οποία ανάρτησε τόσο στο σχολείο, ενώ φρόντισε να την «ανεβάσει» στη σελίδα του σχολείου στο Facebook.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε ότι σε σχολεία που κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο στο άλσος του Ελικοδρομίου της Νέας Ιωνίας, παρουσιάστηκαν σε αρκετούς μαθητές αλλεργικά συμπτώματα (εξανθήματα – κοκκινίλες – φαγούρα) στο σώμα τους. Τα εξανθήματα αυτά πιθανόν να οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση στη γύρη των πεύκων και τις κάμπιες.

Επειδή και το δικό μας σχολείο πραγματοποίησε σήμερα (σ.σ. χθες) τον περίπατό του στο ίδιο μέρος, για προληπτικούς λόγους κατ’ αρχήν να είστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την υγιεινή σας (καλό πλύσιμο χεριών, προσώπου, σώματος).

Ολοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς και κηδεμόνες τους γι’ αυτό.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια εμφανίσει αλλεργικά συμπτώματα, θα πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό του, ο οποίος θα εκτιμήσει την κατάστασή του και θα του συστήσει την κατάλληλη αγωγή, αν απαιτείται.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν στα συμπτώματα οι μαθητές και οι μαθήτριες οι οποίοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα αλλεργίας κλπ.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα συμπτώματα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τη Διεύθυνση του σχολείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου