ΤΟΠΙΚΑ

Σε κυκλοφορία η παραλιακή Βόλου – Αγριάς πριν το Πάσχα

σε-κυκλοφορία-η-παραλιακή-βόλου-αγρι-637249

Πριν το Πάσχα, ωστόσο, το έργο σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Αγριάς με το Βιολογικό Βόλου θα μείνει προσωρινά ημιτελές

Πριν από το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο παραλιακός οδικός άξονας Βόλου – Αγριάς, το έργο όμως κατασκευής του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου θα μείνει… μισό. Η εμπλοκή στην ολοκλήρωση του έργου εντοπίζεται στο τμήμα ακριβώς μπροστά από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Ο παραλιακός δρόμος Βόλου – Αγριάς παραμένει κλειστός ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Γίνονται εργασίες κατασκευής του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου, έργο μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας που θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του Παγασητικού Κόλπου.

Χθες, την πορεία των εργασιών επιθεώρησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Οπως διαπίστωσε οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, δημιουργήθηκε εμπλοκή σε τμήμα του δρόμου από το οποίο θα περάσει ο αγωγός και βρίσκεται κατά μήκος της πρόσοψης του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κάτω από το δρόμο περνούν εγκαταστάσεις (τούνελ) της ΑΓΕΤ. Τα συνεργεία κατασκευής του αγωγού δεν γνωρίζουν σε τι βάθος είναι οι υποδομές του εργοστασίου και θα αναγκαστούν να σκάψουν στα… τυφλά.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, εκτιμάται ότι θα καθυστερήσουν και για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να γίνουν μετά το Πάσχα.

Για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων, αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί όλο το υπόλοιπο έργο, πλην του τμήματος μπροστά από την ΑΓΕΤ και να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία πριν από το Πάσχα.

Το έργο παίρνει προσωρινά… παράταση μέχρι να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου