ΤΟΠΙΚΑ

Πόρτα εισόδου στην πλαζ Αλυκών

πόρτα-εισόδου-στην-πλαζ-αλυκών-637261

Ανοίγει το επόμενο δεκαήμερο ο Δήμος Βόλου, με στόχο η πλαζ να λειτουργήσει το ερχόμενο καλοκαίρι

Αποφασισμένος να μην χαθεί άλλο ένα καλοκαίρι για την πλαζ των Αλυκών, δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο περιθώριο της επιχείρησης κατεδάφισης της πρώην Κυανής Ακτής.

Χαρακτήρισε «πονεμένη» την ιστορία της πλαζ διαμηνύοντας ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα αποδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Οπως είναι γνωστό, η πλαζ παραχωρήθηκε σε δίδυμο επιχειρηματιών για την αξιοποίησή της. Η σύμβαση που υπογράφτηκε περιλάμβανε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και δημιουργία μιας σύγχρονης πλαζ μόλις δύο χιλιόμετρα έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Ο… παράδεισος όμως έμεινε στα χαρτιά. Πέρυσι, η πλαζ έμεινε κλειστή, από τη στιγμή που δεν έγιναν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο χώρο. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε στείλει τρία εξώδικα για την άμεση έναρξη των εργασιών. Οι εργασίες ξεκίνησαν, από τον περασμένο Νοέμβριο όμως σταμάτησαν και στο χώρο, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι της περιοχής, δεν έχει μπει ούτε… καρφί.

Νέο εξώδικο από τη νέα δημοτική αρχή παρέλαβαν οι επιχειρηματίες, δεν φαίνεται όμως φως στον ορίζοντα. Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι θα χαθεί άλλη μία σεζόν για τους ίδιους που θέλουν να κάνουν τα μπάνια τους σε μια οργανωμένη πλαζ αλλά και για την περιοχή που μέσω του έργου θα υπάρξει τουριστική και οικονομική αναβάθμιση.

«Σε δέκα ημέρες θα επιστρέψουμε στις Αλυκές», έδωσε το χρονοδιάγραμμα του τελευταίου τελεσιγράφου προς το δίδυμο των επιχειρηματιών ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

«Δεν είναι πρωταρχικό ζήτημα για εμάς, αν οι επιχειρηματίες καταθέτουν τα ενοίκια ή όχι. Στόχος είναι η αξιοποίηση της πλαζ και η απόδοσή της στους πολίτες. Αμεσα ως Δήμος θα δώσουμε λύση. Θα μπούμε μέσα, θα καθαρίσουμε το χώρο, θα κάνουμε παρεμβάσεις στις ντουζιέρες και στα αποδυτήρια και θα αποδώσουμε το χώρο στους κατοίκους της περιοχής και στους επισκέπτες», σημείωσε ο κ. Μπέος, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου