ΤΟΠΙΚΑ

Οικόπεδο 12 στρεμμάτων έχει καταντήσει σκουπιδότοπος

οικόπεδο-12-στρεμμάτων-έχει-καταντήσει-637637

Παραχώρηση του ακινήτου ΟΣΕ στην Αγριά θα διεκδικήσουν κάτοικοι

Εικοσιένα σύλλογοι της Αγριάς ξεσηκώνονται ενάντια στον ΟΣΕ. Εκταση 12 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του οργανισμού που βρίσκεται στην «καρδιά» της Αγριάς, έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο, στερώντας από την περιοχή έναν ζωτικό χώρο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και παιδιών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά προκειμένου να εξαλειφθεί η εστία μόλυνσης από την περιοχή και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί το ακίνητο προς όφελος όλων.

Σε συνάντηση που συγκάλεσαν 21 σύλλογοι και φορείς της περιοχής, χθες το απόγευμα, στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Αγριάς γνωστοποίησαν τόσο στον Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, Δημήτρη Λιβογιάννη όσο και στο δημοτικό σύμβουλο, Απ. Μαλαματίνη, ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλία να έρθουν σε επαφή με τον ΟΣΕ, με στόχο την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της Αγριάς.

Οπως κατήγγειλαν, αυτή τη στιγμή ένας ζωτικός χώρος 12.000 τ.μ. είναι ανεκμετάλλευτος. Είναι εγκαταλειμμένος και έχει μετατραπεί σε… σκουπιδότοπο. Οι εγκαταστάσεις, τα κτίρια, η παιδική χαρά, το γήπεδο μπάσκετ είτε παρουσιάζουν φθορές είτε είναι εντελώς καταστραμμένα.

Από πλευράς του Δήμου, έγινε ενημέρωση ότι ο χώρος ανήκει στον ΟΣΕ κι ότι ακόμη και για τον καθαρισμό του χρειάζεται συνεννόηση πρώτα με τον Οργανισμό.

Τις επόμενες ημέρες, συνεργεία του Δήμου Βόλου από κοινού με τον ΟΣΕ θα προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού του χώρου, ενώ θα κοπούν δέντρα που είναι επικίνδυνα να πέσουν σε έναν ισχυρό αέρα.

Με τις εργασίες καθαριότητας εκτιμάται ότι η εικόνα θα αλλάξει.

Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία για να δοθεί λύση στην «πληγή» του οικοπέδου του ΟΣΕ, υπογράφουν 21 φορείς και συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου, των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων, των 1ου και 2ου Νηπιαγωγείων, τα Μαθητικά Συμβούλια του Λυκείου, του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου, ο Γυναικείος Φορέας Κοινωνικής Δράσης, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Ψυγείων, ο Αθλητικός Ομιλος «ΑΘΛΟΣ», η Αθλητική Γυμναστική Ενωση «Ο Κένταυρος», η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Σύνδεσμος Επαγγελματοβιοτεχνών, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΑΓΡΑΙΑ», ο Σύλλογος Παραδοσιακού Καράτε «Ο Μαχητής», ο Ομιλος Ερευνών Πηλίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΘΗΣΕΑΣ», ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Ο Αγ. Νικόλαος», ο Σύλλογος Καταστηματαρχών, ο Αγροτικός Σύλλογος, ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Νέος Απόστολος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου