ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο για την πλαζ και από τους κατοίκους

τελεσίγραφο-για-την-πλαζ-και-από-τους-κ-649190

Για τη λειτουργία της στις Αλυκές

Πριν από 15 ημέρες ο Δήμος Βόλου έστελνε ένα ακόμη εξώδικο προς το δίδυμο των επιχειρηματιών που έχουν αναλάβει την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ των Αλυκών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και ο χώρος να λειτουργήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το δικό τους όμως τελεσίγραφο στέλνουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι των Αλυκών. Με υπόμνημα που πρόκειται να παραδώσει σήμερα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργο Μουλά και να κοινοποιήσει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Παγασών «Αργοναύται», ζητά να μην επιτραπεί να πάει χαμένη μία ακόμη σεζόν για την πλαζ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Κ. Βιδανόπουλο, η πλαζ παραμένει κλειστή επί τρεις συνεχόμενες σεζόν. Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι των Αλυκών που στερούνται μιας οργανωμένης παραλίας για τα καλοκαιρινά μπάνια τους. Η εικόνα της κλειστής και παραμελημένης πλαζ δρα… αντι- τουριστικά για τους επισκέπτες της περιοχής.

Οπως ο ίδιος επισημαίνει, από τον περασμένο Νοέμβριο, δεν έχει μπει ούτε… καρφί στην πλαζ. «Ειδικά ο εξωτερικός χώρος είναι σε άθλια κατάσταση. Τα έχουν παρατήσει», ανέφερε ο κ. Βιδανόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

«Το έργο έπρεπε να είχε λειτουργήσει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο», αναφέρει ο κ. Βιδανόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι βάση της προόδου των εργασιών είναι πολύ πιθανό να χαθεί ακόμη μία σεζόν.

Εχοντας την έγκριση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, 200 περίπου κάτοικοι των Αλυκών «υπογράφουν» το υπόμνημα προς το Δήμο Βόλου. Ζητούν η πλαζ να λειτουργήσει φέτος το καλοκαίρι έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα αναλάβει ο ίδιος τη λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες εκπνέει και το τελεσίγραφο προς τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν με έργα πριν γίνει καταγγελία της σύμβασης και η πλαζ επιστρέψει στα χέρια του Δήμου Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου