ΤΟΠΙΚΑ

Υπόθεση τριπλής πλαστογραφίας απασχολεί το ΚΕΠ Δήμου Βόλου

υπόθεση-τριπλής-πλαστογραφίας-απασχ-651540

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προτείνει η νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου

Υπόθεση τριπλής πλαστογραφίας δημοσίων εγγράφων αποκαλύπτει επιστολή υπαλλήλου του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Βόλου, στην οδό 2ας Νοεμβρίου. Η νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, προτείνει να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος πλαστογράφησε τα δημόσια έγγραφα, τα οποία σταμάτησαν σε έλεγχο στο ΙΚΑ Βόλου.

Η πλαστογραφία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπάλληλος του ΙΚΑ Βόλου, πήρε στα χέρια της υπεύθυνες δηλώσεις τριών διαφορετικών πολιτών οι οποίες έφεραν θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής τους από υπάλληλο του ΚΕΠ στην οδό 2ας Νοεμβρίου.

Το περίεργο στις δηλώσεις που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας ή και ρύθμιση οφειλών ήταν ότι τα έγγραφα προσκομίστηκαν σε φωτοτυπημένο έγχρωμο χαρτί.

Το ΙΚΑ ενημέρωσε το ΚΕΠ η υπάλληλος του οποίου αρνήθηκε ότι προχώρησε στη θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής για λογαριασμό των συγκεκριμένων πολιτών.

Κλήθηκε σε απολογία από τον Προϊστάμενό της. Στο σημείωμά της αναφέρει μεταξύ άλλων, «όπως φαίνεται και από τις υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες μας προσκόμισε υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Βόλου, αυτές έχουν φωτοτυπηθεί σε έγχρωμο χαρτί και έχουν σβηστεί τα αρχικά στοιχεία τα οποία έχουν αντικατασταθεί από τα στοιχεία των τριών παραπάνω πολιτών και κυρίως ο γραφικός χαρακτήρας είναι διαφορετικός από τον δικό μου. Παρέδωσα στον υπάλληλο του ΙΚΑ χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση δική μου όπου αναφέρω ότι δεν έχω σχέση με την επικύρωση του γνησίου υπογραφής των τριών αυτών προσώπων».

Το θέμα, πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, που ξεκινά στη μία το μεσημέρι. Η Νομική Υπηρεσία κάνει λόγο για αξιόποινες πράξεις και προτείνει την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

Αλλα θέματα

Στο μεταξύ έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου, αναμένεται να ασκήσει ο Δήμος Βόλου για υπόθεση παράνομης επέκτασης της περιουσίας δημοτών… εις βάρος δημοτικής πλατείας στον Ανω Βόλο. Σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής υπηρεσίας, το Μάρτιο του 2008, δύο κάτοικοι στην περιοχή Ανω Βόλου, ενεργώντας παράνομα και αυθαίρετα, επέκτειναν τον αύλειο χώρο της ιδιοκτησίας τους κατά 46,50τ.μ. συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή το κοινόχρηστο τμήμα της διαμορφωμένης δημοτικής πλατείας με τις πέτρινες πεζούλες. Προχώρησαν μάλιστα σε εργασίες κατασκευής κολώνων για στήριξη πόρτας εισόδου.

Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την ένσταση του Δήμου Βόλου ως μη νόμιμη θεωρώντας ότι η πλατεία δεν είχε αποκτήσει την ιδιότητα του κοινόχρηστου χώρου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα έρθει επί τάπητος εξώδικος συμβιβασμός του Δήμου για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 115,01 ευρώ για ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο δημότη από πτώση κλαδιών δέντρου στη συμβολή των οδών Βασάνη και Δημάρχου Γεωργιάδου.

Επίσης προς ψήφιση έρχεται η μελέτη και ο διαγωνισμός για την περισυλλογή, φιλοξενία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων των δημοτικών ενοτήτων Βόλου. Σύμφωνα με την εισήγηση το έργο αφορά στην περίοδο 2015 – 2016, είναι ενδεικτικού προϋπολογισμού 59.040 ευρώ και η φιλοξενία των αδέσποτων προβλέπεται να γίνει στο δημοτικό ενδιαίτημα στη θέση Μαραθάς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου