ΤΟΠΙΚΑ

Μαλλιά- κουβάρια στη ΔΕΥΑΜΒ

μαλλιά-κουβάρια-στη-δευαμβ-652793

Μετωπική σύγκρουση Αχιλλέα Μπέου- Κώστα Γαργάλα με φόντο τις ενστάσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγήθηκαν ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος με το δημοτικό σύμβουλο των Δρόμων Συνεργασίας και εκπρόσωπο των μειοψηφιών στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, Κώστα Γαργάλα. Αφορμή αποτέλεσε η μείωση κατά 50% των τελών αποχέτευσης που πληρώνουν οι δημότες Ρήγα Φεραίου στη ΔΕΥΑΜΒ. Αιτία όμως φέρεται ότι ήταν η τελευταία ένσταση που κατέθεσαν οι Δρόμοι Συνεργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατά της προηγούμενης έκτακτης συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ερώτηση του Κώστα Γαργάλα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, αν προηγήθηκε οικονομοτεχνική μελέτη για τη μείωση των τελών για τα αστικά λύματα που δέχονται οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, από τα 0,80 ευρώ στα 0,40 ευρώ ανά κυβικό, προκάλεσε έκρηξη από τον κ. Μπέο.

«Ετσι γουστάρουμε και κάναμε μειώσεις. Εσάς Θα ρωτήσουμε; Επτά χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ δεν πήρε ούτε ευρώ. Με εμάς θα πάρει», η έκρηξη του κ. Μπέου.

«Να δώσετε εξηγήσεις γιατί τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης για τους πολίτες του Βόλου μειώθηκαν μόνο 10% και για τους πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου 50%», συνέχισε ο κ. Γαργάλας.

«Θα πάρετε γραπτές απαντήσεις», απάντησε ο Αχ. Μπέος.

«Γραπτές απαντήσεις μετά την ψήφιση των θεμάτων; Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», η αντίδραση Κ. Γαργάλα.

«Δεν μας ενδιαφέρει. Μην ξαναψηφίσετε. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία συζήτηση με όσους δημιουργούν πρόβλημα στη ΔΕΥΑΜΒ. Είναι δικαίωμά σας να ρωτάτε, να ψηφίζετε, να κάνετε ενστάσεις. Από εμάς δεν θα πάρετε καμία απάντηση. Εγώ ξέρω ότι μία ένσταση γίνεται όταν κάτι είναι παράνομο. Όχι επειδή συνεδριάζουμε εκτάκτως. Δεν πρόκειται να σας ρωτήσουμε πότε θα συνεδριάσουμε. Οποτε γουστάρουμε θα κάνουμε διοικητικό συμβούλιο κι αν σας αρέσει. Εμείς αποφασίζουμε. Και σου αφαιρώ το λόγο», συνέχισε ο Αχ. Μπέος.

«Εσείς μου αφαιρείτε το λόγο; Μόνο ο λαός μπορεί να μου αφαιρέσει το λόγο», είπε ο Κ. Γαργάλας.

«Κάντε ένσταση», απάντησε ο Αχ. Μπέος, πριν αποχωρήσει προτρέποντας το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει τη συνεδριάσει και να «αφήσει τον Κ. Γαργάλα να γαβγίζει».

«Δεν γαβγίζω μιλάω. Υπάρχουν και όρια επιτέλους», η έντονη αντίδραση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου. Μετά την αποχώρηση του κ. Μπέου, απέδωσε ευθύνες για την εκτροπή των συνεδριάσεων και στα υπόλοιπα μέλη. «Πώς το δέχεστε αυτό; Πού είστε; Είστε απόντες. Δεν υπερασπιστήκατε το δικαίωμά μου να κάνω ερωτήσεις και να παίρνω απαντήσεις. Είστε συνυπεύθυνοι στον κατήφορο. Πώς θα συνεργαστούμε έτσι;», κατήγγειλε ο κ. Γαργάλας.

«Εσείς είστε συνέχεια απέναντι από το διοικητικό συμβούλιο», απάντησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στ. Παπαευσταθίου, αναφερόμενος στις ενστάσεις που κατατίθενται από τους Δρόμους Συνεργασίας.

Νέα έφοδος από τον Αχιλλέα Μπέο: «Θα τελειώνουμε τώρα; Καμία απάντηση δεν θα πάρει».

«Θα γίνουν νέες ενστάσεις», προειδοποίησε ο Κώστας Γαργάλας. Εσπευσε δε να δηλώσει ότι εφεξής θα ψηφίζει σε όλα λευκό και στη συνέχεια θα καταθέτει ενστάσεις κατά των αποφάσεων.

Σε πυροσβεστικό ρόλο, η Πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλας ζήτησε από τον Αχιλλέα Μπέο να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να απαντά στις ερωτήσεις προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

«Κάντε όσες ερωτήσεις θέλετε. Αν θα απαντήσουμε θα το κρίνουμε εμείς», είπε ο Αχιλλέας Μπέος.

«Εδώ δεν είναι ΠΑΕ, κύριε Μπέο. Και θα κριθείτε για αυτά που αποφασίζετε. Εμείς εδώ θα είμαστε, να δούμε για πόσο θα είστε κι εσείς εδώ», δήλωσε ο κ. Γαργάλας, τροφοδοτώντας νέα ένταση.

«Περιμένετε όλοι να βγει το βούλευμα. Αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι έτσι γαλουχημένη που θα είναι στο Δήμο έως το 2019 και εσείς θα είστε αντιπολίτευση», αντέδρασε ο Δήμαρχος.

Μετά και το νέο επεισόδιο, ο κ. Γαργάλας αποχώρησε από τη συνεδρίαση δηλώνοντας προς το σώμα ότι δεν πρόκειται να συνεργήσει «στη δικτατορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου