ΤΟΠΙΚΑ

Αποπροσανατολιστικές κόντρες στο Δήμο Βόλου

αποπροσανατολιστικές-κόντρες-στο-δή-660143

Αποπροσανατολιστικές παιδαριώδεις συγκρούσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και στο… βάθος ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αγαθών, βλέπει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Με βολές κατά της δημοτικής αρχής αλλά και της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος και ο σύμβουλος, Θ. Τσαλούχας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο μίλησαν για όλα: την ανταποδοτική λειτουργία των ΟΤΑ, την ΑΝΕΒΟ, τον Οργανισμό της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και τον Κανονισμό Αρδευσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι κ.κ. Νάνος και Τσαλούχας χτύπησαν… καμπανάκι για μελλοντική ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αγαθών στο Δήμο Βόλου, εις βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Αναφέρθηκαν στις διφορούμενες – όπως τις χαρακτήρισαν- δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποστηρίζοντας ότι θέλουν τη μετελέξιξη των Δήμων σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για την ανταπόδοση υπηρεσιών. «Σε αυτό το οικονομικό παιχνίδι έχουν συνταχθεί και η πλειοψηφία του Δήμου Βόλου και οι μειοψηφίες Πατσιαντά, Σκοτινιώτη και Μιτζικού. Είναι εμφανές ότι με τις δηλώσεις τους δεν αποκλείουν την εμπλοκή ιδιωτών στη διαχείριση των υπηρεσιών του Δήμου», είπε ο κ. Νάνος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι απρεπείς- υβριστικοί χαρακτηρισμού και οι αντεγκλήσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου «όσο κι αν το επιδιώκουν, δεν μπορούν να συσκοτίσουν την πολιτική συμφωνία στα ζητήματα διαχείρισης του Δήμου, δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, την ανταποδοτικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη μετατροπή της τοπικής διοίκησε σε Α.Ε.».

Υποστήριξε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ΑΝΕΒΟ, τονίζοντας ότι το πεδίο της οικονομικής της δραστηριότητας έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων.

«Η μέχρι τώρα στάση του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, με την αξιοποίηση των χώρων στάθμευσης, η απάνθρωπη τοποθέτησή του σε σχέση με την προστασία της υγείας των κατοίκων του Παλιού Λιμεναρχείου μπροστά στην «ανάπτυξη» του λιμανιού, η πρωτοβουλία για διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων από ιδιωτικές εταιρείες, με ερωτηματικά ακόμη και για τη θερμική επεξεργασία που σχετίζεται με την καύση σκουπιδιών, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για τη μετατροπή του Δήμου σε εταιρεία, που οι εργαζόμενο της πόλης θα πληρώνουν το τίμημα για τις δημοτικές υπηρεσίες», συνέχισε.

Για τη ΔΕΥΑΜΒ

Επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Νάνος και για την πολιτική που ακολουθείται σε επίπεδο ΔΕΥΑΜΒ και συγκεκριμένα μέσω του σχεδίου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών.

Εκανε λόγο για σκανδαλώδεις συμβάσεις, ΣΔΙΤ με υπέρογκα δάνεια για έργα, πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, που προκύπτει και μέσα από την αποδυνάμωση του εργατικού δυναμικού και για έναν Οργανισμό που αρμόζει σε ιδιωτική εταιρεία με επιβαρυντικές συνέπειες για τους πολίτες όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ζήτησαν δημιουργία ενιαίου φορέα στη διαχείριση για την προστασία των υδάτινων πόρων με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και με μειώσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης- αποχέτευσης.

Κανονισμός άρδευσης

Σε ό,τι αφορά τον Κανονισμό Αρδευσης, η ΛΑΣ επεσήμανε ότι «η πρόταση της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση και την τιμολόγηση της άρδευσης, δεν ξεφεύγει από μια εισπρακτική αντίληψη, από μια διαχειριστική λογική ανταποδοτικού χαρακτήρα των ελάχιστων και συνεχώς μειούμενων υδάτινων πόρων».

Τάχθηκαν δε, υπέρ της διακύμανσης της τιμής του νερού, με συνολική ρύθμιση των τιμολογίων ύδρευσης- αποχέτευσης- άρδευσης που θα εξασφαλίζει φθηνό νερό και δημιουργία έργων υποδομών άρδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου