ΤΟΠΙΚΑ

Υπαρκτό το φυλλάδιο για την άρδευση

υπαρκτό-το-φυλλάδιο-για-την-άρδευση-660256

Υπαρκτό είναι τελικώς το επίμαχο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε προεκλογικά στην Πορταριά και βάσει του οποίου η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, κατηγόρησε για «θεαματική κωλοτούμπα» το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο θέμα της άρδευσης.

Το φυλλάδιο για το οποίο χθες από το γραφείο τύπου του Δημάρχου ανακοινώθηκε ότι «ότι ουδέποτε εκδόθηκε» και ότι το περιεχόμενο που παρουσιάστηκε αποτελεί ασύστολο ψέμμα, παρουσίασε σήμερα ενώπιον των δημοσιογράφων, ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Κώστας Γαργάλας. «Βάλτε ό,τι χαρακτηρισμό θέλετε για την αλλαγή της στάσης απέναντι στο θέμα της άρδευσης», προέτρεψε ο κ. Γαργάλας τους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα, το φυλλάδιο «ανακάλυπτε» και η δημοτική αρχή. Το είχε εκδώσει ο σημερινός πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πορταριάς, Νίκος Ρηγώνης, ο οποίος έσπευσε με ανακοίνωσή του να διευκρινίσει ότι απηχούσε προσωπικές θέσεις. «Αναφορικά με το θόρυβο που προκλήθηκε για το ζήτημα των νερών της Πορταριάς και τις θέσεις του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, οφείλω να διευκρινίσω ότι αυτές ήταν και παραμένουν σταθερές, γεγονός που κατ’ επανάληψη τον είχε φέρει σε διαφωνία με κατοίκους της περιοχής μας. Το επίμαχο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε απηχούσε, και απηχεί, τις προσωπικές μου θέσεις αλλά και τις θέσεις όλων των κατοίκων της κοινότητας Πορταριάς οι οποίες εκφράστηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα κατά τη Γενική Συνέλευση της 23/12/2013 και δεν δεσμεύει την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής», αναφέρεται στην έγγραφη ανακοίνωση του κ. Ρηγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι το φυλλάδιο «βάσει του οποίου ψηφίστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού», σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Αχ. Μπέος, ανταποκρινόμενος στις προτάσεις των συγχωριανών μας…προτείνει την εφαρμογή του πιο κάτω προγράμματος με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Δήμαρχος Βόλου…. 3.Άρδευση. α) Ορισμός υδρονομέων από την τοπική κοινότητα. Η αμοιβή των υδρονομέων από τους ιδιοκτήτες πιλοτικά β)Η διαχείριση του νερού άρδευσης να παραμείνει στην τοπική κοινότητα και όχι στην ΔΕΥΑΜΒ γ)Η συντήρηση και επισκευή των υδραυλάκων να παραμείνει στο τμήμα εγγείων βελτιώσεων του Δήμου δ) Να υπάρχει υπερχείλιση στην πηγή Μάνα τουλάχιστον 15% για διατήρηση της άγριας φυτικής και ζωικής πανίδας».

ΕΛ. ΧΑΝ.

  • Σχετικά άρθρα :

«Θεαματική κωλοτούμπα» για την άρδευση

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου