ΤΟΠΙΚΑ

Παύση… εχθροπραξιών μεταξύ εμπόρων και καταστηματαρχών

παύση-εχθροπραξιών-μεταξύ-εμπόρων-κ-662689

Στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη μετά την ψήφιση της νέας Κανονιστικής

Την παύση των… εχθροπραξιών μεταξύ εμπόρων και καταστηματαρχών εστίασης στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη, αναμένεται να σηματοδοτήσει η νέα Κανονιστική του Δήμου Βόλου. Προς το παρόν, ο… πόλεμος μαίνεται μεταξύ εμπόρων και καταστηματαρχών που καλούνται να συνυπάρξουν στο ίδιο περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο ακήρυχτος «πόλεμος» μεταξύ εμπόρων και καταστηματαρχών εστίασης συνεχίζει να μαίνεται στους πεζοδρόμους της Αντωνοπούλου και της Τοπάλη. Ο εμπορικός κόσμος καταγγέλλει τους καταστηματάρχες εστίασης για… επεκτατικές τάσεις, με αποτέλεσμα οι πεζόδρομοι να καταλαμβάνονται από τραπεζοκαθίσματα. Οπως μάλιστα υποστηρίζουν, οι βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων κρύβονται πίσω από ομπρέλες και κατασκευές που δημιουργούν οι ιδιοκτήτες εστίασης για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν στους εξωτερικούς χώρους και μάλιστα πέραν των τετραγωνικών που γράφει η άδειά τους.

Το θέμα έχει έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο, με τους εμπόρους να υποστηρίζουν ότι η εστίαση βρήκε τα εμπορικά στους πεζοδρόμους και δεν θα πρέπει η μία επιχειρηματική δραστηριότητα να υπονομεύει μία άλλη.

Προχθές, τέθηκε εκ νέου επί τάπητος, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, στο πλαίσιο σύνταξης της νέας Κανονιστικής.

Ο εμπορικός σύλλογος Βόλου, κατέθεσε πρόταση, βάσει της οποίας στους συγκεκριμένους δύο πεζοδρόμους, όπου η συνύπαρξη είναι προβληματική, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα πρέπει να γίνεται όχι στη μέση του πεζόδρομου, αλλά μπροστά από την πρόσοψη των καταστημάτων εστίασης στη μία πλευρά και μέσα στα αυστηρά όρια που προβλέπονται από την άδεια κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Σύμφωνα με την πρόταση, αυτό θα πρέπει να ισχύσει στο τμήμα των πεζοδρόμων από Δημητριάδος έως και Γαλλίας. Οι έμποροι έθεσαν μάλιστα ζήτημα ασφαλείας, σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων, οχήματα της πυροσβεστικής ή του ΕΚΑΒ δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Τέθηκε επίσης ζήτημα αυστηρής αστυνόμευσης τόσο για τα τραπεζοκαθίσματα, όσο και για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν σε πεζοδρόμους, ενώ ζητήθηκε να ληφθεί μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που συνιστούν εστίες μόλυνσης μέσα στην πόλη. Τέλος, οι έμποροι ζήτησαν περισσότερα καλαθάκια για τα απορρίμματα αλλά και περισσότερο φωτισμό στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου