ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικοί υπάλληλοι σε ρόλο αστυνομικού για την τήρηση της κανονιστικής

δημοτικοί-υπάλληλοι-σε-ρόλο-αστυνομι-665101

Με εντολή Δημάρχου βγαίνουν στους δρόμους για ελέγχους μόλις ψηφιστεί η νέα Κανονιστική

Στους δρόμους βγαίνουν από το Μάρτιο… στρατιές δημοτικών υπαλλήλων που θα ελέγχουν την τήρηση της νέας Κανονιστικής του Δήμου Βόλου, που ήδη παίρνει την τελική της μορφή. Στόχος η διασφάλιση της συμμόρφωσης όλων απέναντι στους νέους κανόνες λειτουργίας της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το παραπάνω ανακοίνωσε χθες, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε συνάντηση που είχε με τους καταστηματάρχες εστίασης και τους εμπόρους για τη σύνταξη της νέας Κανονιστικής που θα ισχύσει από αρχές Μαρτίου.

Οι καταστηματάρχες έθεσαν ζήτημα συμμόρφωσης του συνόλου των επιχειρηματιών απέναντι στους κανόνες που θα τεθούν και ζήτησαν αστυνόμευση. Κατέθεσαν μάλιστα εξασέλιδη αναλυτική εισήγηση με προτάσεις ανά δημοτική ενότητα, την οποία ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να μελετήσει και να απαντήσει έως τέλος Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση διεμήνυσε ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η νέα Κανονιστική και θα τεθεί σε ισχύ, θα βγάλει έξω 25 δημοτικούς υπαλλήλους για ελέγχους.

Ο ίδιος ανακοίνωσε νέες θέσεις πάρκινγκ ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων, σε πρώτη φάση στο κέντρο της πόλης. Οι θέσεις για μοτοποδήλατα στην οδό Κουμουνδούρου θα επεκταθούν έως και τη Γαλλίας, σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, που θα απομακρύνει από το σημείο τα σταθμευμένα πυροσβεστικά οχήματα. Νέες θέσεις μοτοποδηλάτων θα δημιουργηθούν και στην οδό Γκλαβάνη.

Θέσεις θα προβλεφθούν και για τα ποδήλατα, τα οποία σήμερα, οι χρήστες δένουν πάνω σε στύλους, κολώνες και δέντρα. Σε πρώτη φάση τα πρώτα… πάρκινγκ ποδηλάτων θα χωροθετηθούν επί της Κονταράτου και Ογλ αλλά και στον πεζόδρομο της Τάκη Οικονομάκη.

Θετικά εξετάζεται και το αίτημα του εμπορικού συλλόγου Βόλου προκειμένου να μπουν περισσότερα καλαθάκια για απορρίμματα στο σύνολο των πεζοδρόμων της πόλης.

Πρόβλεψη από τη νέα Κανονιστική θα υπάρξει για τα καταστήματα εστίασης σε πεζοδρόμους όπως η Αντωνοπούλου και η Τοπάλη που βρίσκονται σε… πόλεμο με εμπόρους οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι αποκλείονται οι βιτρίνες τους από τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες.

Θα εξεταστεί επίσης και το ζήτημα της πληρωμής των τελών κατάληψης δημόσιων χώρων σε δόσεις, αφού πρώτα το θέμα περάσει από δημοτικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα Κανονιστική θα προβλέπει επίσης κλείσιμο με μπάρα του πεζοδρόμου της Αγίου Νικολάου προκειμένου να αποτρέπεται η είσοδος αυτοκινήτων, αλλά και αυστηροποίηση των προστίμων για παραβάσεις στο κέντρο της πόλης.

Σήμερα τις προτάσεις τους αναμένεται να καταθέσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου