ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν από υπερωρίες οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

απέχουν-από-υπερωρίες-οι-εργαζόμενοι-665880

Από την Πέμπτη θα κάνουν αποχή αρνούμενοι να διαπραγματευτούν το ωράριο εργασίας τους

Κλείνουν την πόρτα της διαπραγμάτευσης στη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης για το ωράριο εργασίας τους. Εργαζόμενοι στο Βιολογικό, στην αποχέτευση, υδραυλικοί και εργάτες καθαριότητας θα τηρήσουν αυστηρά το 32ωρο απασχόλησης την εβδομάδα, προχωρώντας σε αποχή από υπερωριακή απασχόληση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το ωράριο λειτουργίας είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και εργαζομένων. Ενα ζήτημα που οι εργαζόμενοι φρόντισαν χθες να κλείσουν. Σε συνεδρίασή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, αποφάσισε τα μέλη του για τα οποία έχει θεσπιστεί ειδικό ωράριο 32 ωρών την εβδομάδα, να μην ξεπεράσουν το ωράριο των 6,5 ωρών την ημέρα.

Οπως επισημαίνει ο Πρόεδρος, Δημήτρης Κουτσιφέλης, ο σύλλογος είναι μέλος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που υπέγραψε σύμβαση μη μισθολογική στις 3 /8/2014 με αναδρομική ισχύ από 1/1/2013, βάσει της οποίας ισχύει ειδικό ωράριο για τους εργαζόμενους σε βιολογικό, αποχέτευση, εργάτες ύδρευσης και υδραυλικούς. «Ζητήσαμε με έγγραφό μας από τις 3/10/2014 από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, να εφαρμοστεί η σύμβαση», ανέφερε ο κ. Κουτσιφέλης.

Νέο έγγραφο προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ο σύλλογος θα αποστείλει σήμερα. Σε αυτό θα κοινοποιείται η απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν σε αποχή από υπερωριακή εργασία από μεθαύριο, Πέμπτη.

Για τον Οργανισμό

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και το ζήτημα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Κατ’ αρχήν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν να «παγώσουν» οι διαδικασίες μέχρι ο νέος Υπουργός Εργασίας να υπογράψει τις αποφάσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε και βάσει των οποίων θα αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων σε όσες υπηρεσίες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και δεν επιβαρύνουν με τη λειτουργία τους τον κρατικό κορβανά. «Η απόφαση θα ανοίξει το δρόμο των προσλήψεων σε τομείς που είτε δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό (ηλεκτρολόγοι – πρακτικοί μηχανικοί) είτε υπάρχουν ελλείψεις όπως στις ειδικότητες υδραυλικών και εργατών ύδρευσης», επεσήμανε ο κ. Κουτσιφέλης, υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις αυτές μπορούν να προβλεφθούν στο νέο οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν το σχέδιο του Οργανισμού που τους δόθηκε για διαβούλευση ως πρόχειρο – αντιγραφή του αντίστοιχου του πρώην Δημάρχου, ενώ υποστήριξαν ότι είναι σε κόντρα με Προεδρικά Διατάγματα και ότι θα καταπέσει με μια οποιαδήποτε προσβολή του.

Ζητούν αξιολόγηση, να ρυθμιστούν θέματα μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, ενώ θα διεκδικήσουν την απόσυρση του σχεδίου προκειμένου επιτροπή να αναλάβει με διαφανείς διαδικασίες να συντάξει νέο Οργανισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου