ΤΟΠΙΚΑ

Καταφθάνουν μπιλιετάκια σε περιπτερούχους&καταστηματάρχες

καταφθάνουν-μπιλιετάκια-σε-περιπτερ-668811

Για πρόστιμα που βεβαιώθηκαν το 2014 – Αυστηρότερα πρόστιμα σε παραβάτες προβλέπει η νέα Κανονιστική

«Ραβασάκια» στέλνει ο Δήμος Βόλου σε επαγγελματίες που έχουν εξαντλήσει τα όρια της… υπομονής των υπηρεσιών. Τριάντα – πέντε ιδιοκτήτες ψιλικατζίδικων, περιπτερούχοι και καταστηματάρχες εστίασης αναμένεται να παραλάβουν τις επόμενες ημέρες μπιλιετάκια με πρόστιμα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για την περίοδο του 2014.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 300 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και τα 3.000 ευρώ. Πρόκειται για παραβάσεις που αφορούν είτε σε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια είτε σε… επεκτατικές διαθέσεις επαγγελματιών που «απλώνονται» σε χώρους εκτός των ορίων τους.

Οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε ελέγχους που έγιναν. Μάλιστα από το τμήμα προσόδων έχουν ήδη γίνει οχλήσεις στους παραβάτες οι οποίοι μέχρι και τέλος του 2014 δεν φρόντισαν να περάσουν από τα δημοτικά ταμεία…

Τα πρόστιμα αφορούν στο διπλάσιο του τέλους κατάληψης κοινόχρηστους χώρου. Μάλιστα όσοι δεν φροντίσουν για την πληρωμή των προστίμων δεν θα μπορέσουν να εκδώσουν άδεια ούτε για το τρέχον έτος.

Μαζί με τα πρόστιμα αλλά και την ψήφιση της νέας Κανονιστικής που θα βάζει όρους και κανόνες στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τελειώνει η περίοδος χάριτος που απολαμβάνουν αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται εν αναμονή της πρότασης του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης για τη νέα κανονιστική.

Εκτός από τους κανόνες που θα μπουν για τα όρια ανάπτυξης αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των μαγαζιών στους εξωτερικούς χώρους, θα αλλάξει και η οικονομική πολιτική.

Προβλέπεται αυστηροποίηση των προστίμων για παραβάσεις στις κεντρικές επιχειρηματικές ζώνες (παραλία, Ιάσονος, Δημητριάδος), εξετάζεται όμως η αντίστοιχη μείωση των προστίμων σε πιο απομακρυσμένες επιχειρηματικές γειτονιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου