Εκλεισε ο παραλιακός προς Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2015-02-14, 09:00:52
Εκλεισε ο παραλιακός προς Αγριά

Κίνηση αποκλειστικά μέσω του Περιφερειακού ~ Τα οδοφράγματα θα παραμείνουν για τον επόμενο ένα μήνα για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του αποχετευτικού Αγριάς με το Βιολογικό

Κλειστός είναι από χθες ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από το Βόλο προς την Αγριά και το αντίστροφο. Η κατασκευή του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό Βόλου, θα κρατήσει το παραλιακό οδικό δίκτυο κλειστό για σχεδόν ένα μήνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον αποκλειστικά μέσω της Σταδίου - Αλκίππης - Περιφερειακού - τούνελ Γορίτσας - Αστέρια Αγριάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα οδοφράγματα στήθηκαν από χθες στο τμήμα του δρόμου από το ύψος του σχολικού συγκροτήματος του Αναύρου μέχρι και τα Αστέρια Αγριάς. Με απόφαση της Τροχαίας η παραλιακή διαδρομή που οδηγεί στην Αγριά θα παραμείνει κλειστή για τον επόμενο ένα μήνα.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ξεκίνησε η κατασκευή του αγωγού που θα συνδέσει το αποχετευτικό δίκτυο της Αγριάς με το Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Πρόκειται για έργο της ΔΕΥΑΜΒ ύψους 12 εκ. ευρώ που θα συμβάλλει στη θωράκιση του Παγασητικού Κόλπου. Με την ολοκλήρωση του έργου, η Αγριά θα αποκτήσει αποχετευτικό δίκτυο και τα λύματα θα οδηγούνται απευθείας στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Βόλου.

Το τμήμα του έργου από τα Αστέρια μέχρι και την Αγριά, είχε ολοκληρωθεί τους προηγούμενους μήνες, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο. Ο εργολάβος εργαζόταν στο δεξί μέρος του οδοστρώματος για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού. Στο τμήμα όμως από Αστέρια προς Βόλο έως και την αρχή στις στροφές της Γορίτσας, στο δεξί μέρος του οδοστρώματος, υπάρχει εγκατεστημένος αγωγός φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος αγωγός για την αποχέτευση θα πρέπει να περάσει από το μέσο του οδοστρώματος και να κλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το έργο χαρακτηρίζεται ως έργο πνοής για την Αγριά αλλά και για τον Παγασητικό Κόλπο, μέχρι την ολοκλήρωσή του όμως κάτοικοι και επαγγελματίες που ακολουθούν καθημερινά τη διαδρομή Αγριά - Βόλος και αντίστροφα θα ταλαιπωρηθούν, κάνοντας τον… κύκλο μέσω περιφερειακού δρόμου.

Εκδηλη είναι δε η ανησυχία ότι οι εργασίες θα χρειαστεί να πάρουν παράταση, καθώς το έδαφος είναι πετρώδες, ενώ θα απαιτηθεί και εύλογος χρόνος για την αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

(φωτο: Γιώργος Μπόλτσης)

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=