ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο αυτοματοποιημένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

το-πρώτο-αυτοματοποιημένο-κατάστημα-670307

Βρήκε στέγη σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων και αποτελεί το… μέλλον των ΕΛ.ΤΑ. για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ. άνοιξε τις πύλες του στο Βόλο. Βρήκε στέγη σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Ιωλκού 105 και μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των συναλλαγών που γίνονται και στο κεντρικό ταχυδρομικό κατάστημα. Είναι ένα από τα τέσσερα πλήρως αυτοματοποιημένα πρακτορεία των ΕΛ.ΤΑ. στη χώρα. Στόχος η αποκέντρωση των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε γειτονιά και χωριό.

Στο νομό Μαγνησίας εκτός από το κεντρικό ταχυδρομικό κατάστημα λειτουργούν 14 πρακτορεία β’ και γ’ τάξης για την εξυπηρέτηση του κοινού σε συνοικίες του Βόλου και χωριά του νομού. Τα ΕΛ.ΤΑ. συμπράττουν με επιτηδευματίες (ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, μίνι μάρκετ κ.α.) με στόχο την αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Η συντριπτική όμως πλειοψηφία των αστικών πρακτορείων λειτουργεί με χειρόγραφες αποδείξεις κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν συναλλαγές όπως πληρωμή του ΤΕΒΕ, εργοσήμων, ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος. Εξυπηρετείται όμως η αλληλογραφία, η πληρωμή λογαριασμών, κλήσεων, παραδίδονται και παραλαμβάνονται δέματα και διαβιβάζονται χρήματα.

Το πρακτορείο της Ιωλκού είναι το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο. Από την Αναλήψεως και πάνω το σύνολο των συναλλαγών των ΕΛ.ΤΑ. παραπέμπονται στο συγκεκριμένο πρακτορείο. Ακολουθεί δε η αυτοματοποίηση και του πρακτορείου της Πορταριάς.

Με την αυτοματοποιημένη λειτουργία των πρακτορείων, επιχειρείται η αποκέντρωση των υπηρεσιών, αφενός για να μη «σηκώνει» το κεντρικό κατάστημα όλο τον όγκο της εργασίας, αφετέρου για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου