ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η Ε.Δ.Ε. για τα βιβλία

ολοκληρώθηκε-η-ε-δ-ε-για-τα-βιβλία-670713

Μετά από καταγγελία εναντίον Κέντρων Ξένων Γλωσσών ~ Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος θα εξετάσει τα ευρήματα της έρευνας

Ολοκληρώθηκε η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Δοδοντσάκης, μετά από νέες επώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε ότι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών στο Βόλο, δεν περιορίζονται στα διδακτικά τους καθήκοντα αλλά προχωρούν στην πώληση, μεταπώληση ή διάθεση δωρεάν βιβλίων στους μαθητές τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. που ανέλαβε εκπαιδευτικός – ανακριτής βρίσκεται ήδη στο γραφείο του κ. Δοδοντσάκη. Το περιεχόμενο του πορίσματος και τα ευρήματα της εξέτασης είναι υπόψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο οποίος βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται μπορεί να ακολουθήσει τρεις δρόμους: είτε να βάλει το φάκελο στο αρχείο εφόσον δεν διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις, είτε να επιβάλλει ο ίδιος ποινές σε περίπτωση που τα ευρήματα επισείουν ποινές στα όρια των διοικητικών καθηκόντων της Δ.Δ.Ε., είτε να παραπέμψει το φάκελο της υπόθεσης στο Ανώτερο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Βάσει της Νομοθεσίας, οι ιδιοκτήτες κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών, αδειοδοτούνται μόνο για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Απαγορεύεται να πωλούν ή μεταπωλούν ιδίας ή αλλότριας παραγωγής βιβλία, να φωτοτυπούν ξενόγλωσσα βιβλία, να τα διαθέτουν δωρεάν ή ακόμη και να προτρέπουν τους γονείς και τους μαθητές από πού θα αγοράζουν τα βιβλία τους.

Φαίνεται όμως ότι ο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μπαίνουν σε… ξένα χωράφια. Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε με την έναρξη του σχολικού έτους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, από το σύνολο των 105 κέντρων ξένων γλωσσών, περίπου το 80% πωλούν, μεταπωλούν ή διαθέτουν ακόμη και δωρεάν ξενόγλωσσα βιβλία στους μαθητές τους, πλήττοντας καίρια τα συμφέροντα βιβλιοπωλών – χαρτοπωλών της πόλης, αλλά και παραβαίνοντας ευθέως τη Νομοθεσία.

Καταγγελία είχε υποβληθεί και πέρυσι. Κινούνταν εναντίον 20 κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών. Φέτος, η νέα καταγγελία αφορά 12 περιπτώσεις κέντρων ξένων γλωσσών.

Κατά την εξέλιξη της Ε.Δ.Ε. κλήθηκαν να καταθέσουν ιδιοκτήτες κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών, γονείς αλλά και ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων της πόλης, που νιώθουν να δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση βιβλίων από φροντιστήρια και μάλιστα σε χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι μπορούν οι ίδιοι να προσφέρουν στους πελάτες τους, δεσμευόμενοι από την Ενιαία Τιμή Βιβλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου