ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνο… κοκτέιλ για τα πνευμόνια κάπνισμα και εργασιακή επιβάρυνση

επικίνδυνο-κοκτέιλ-για-τα-πνευμόνια-671069

Σε σπιρομέτρηση υποβλήθηκαν 160 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Συνδυασμός καπνίσματος και εργασιακής επιβάρυνσης, συνιστούν επικίνδυνο… κοκτέιλ για την ανθρώπινη υγεία και ιδίως για την υγεία των πνευμόνων. Οι προληπτικές εξετάσεις της αναπνευστικής λειτουργίας μπορούν να σώσουν ζωές, ήταν το μήνυμα που πέρασε χθες στους εργαζόμενους της διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που υποβλήθηκαν σε σπιρομέτρηση.

Περισσότεροι από 160 εργαζόμενοι της διεύθυνσης Καθαριότητας σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Βόλου, υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις. Η γιατρός εργασίας του Δήμου Βόλου, Μαρία Φυσαράκη, ομάδα γιατρών της Πνευμονολογικής Κλινικής και της Πνευμονολογικής Εταιρείας Ελλάδας ανέλαβαν την εξέταση των εργαζομένων σε κινητή μονάδα.

Οπως διαπίστωσε το ιατρικό team, η υγεία των πνευμόνων των εργαζομένων βρίσκεται σε καλά επίπεδα, δόθηκαν όμως συστάσεις για τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου όπως και για τη μείωση του καπνίσματος. Τονίστηκε δε η ανάγκη προληπτικών εξετάσεων σε περιοδική βάση.

Σήμερα, σε εξετάσεις θα υποβληθούν οι εργαζόμενοι στη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας και Πρασίνου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί δωρεάν σπιρομέτρηση στον οικισμό Ρομά στην Αγία Παρασκευή, την Τρίτη στους εργαζόμενους αλλά και δημότες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Τετάρτη στο Βελεστίνο και την Πέμπτη στον Αλμυρό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου