ΤΟΠΙΚΑ

Θα το τσικνίσει η Κουμουνδούρου

θα-το-τσικνίσει-η-κουμουνδούρου-672818

Υπαίθρια ψησταριά στήνουν οι καταστηματάρχες για να τιμήσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης

Στήνουν ψησταριά, ανάβουν κάρβουνα και ετοιμάζονται να βάλουν τα ψητά στη θράκα… Καταστηματάρχες της Κουμουνδούρου, ετοιμάζονται να το… τσικνίσουν σήμερα μαζί με τους θαμώνες τους, τιμώντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου και Κονταράτου, Grooove, Novel, Entra, Grappa, Gala, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν τους θαμώνες τους να το τσικνίσουν.

Η ψησταριά θα στηθεί στην Κουμουνδούρου. Στη θράκα θα βάλουν λουκάνικα, κοτόπουλα και πανσέτες. Τα ψητά στα κάρβουνα θα επιμεληθεί επαγγελματίας ψήστης και μόλις… ροδοκοκκινίσουν, θα προσφέρονται δωρεάν στους θαμώνες των café – bar που φέτος είπαν να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες της Κουμουνδούρου, κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, ο κόσμος κλείνει τραπέζι μαζί με τις παρέες του σε ταβέρνες και ψησταριές. Αλλωστε το έθιμο θέλει ψητό στα κάρβουνα και οι Βολιώτες το τιμούν δεόντως. Μόνο που τα café – bar αδειάζουν από κόσμο.

Ετσι αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους ψησταριά για να τονώσουν την κίνηση στα μαγαζιά τους. Και μπορεί… espresso και ψητό να μην είναι ο πλέον ιδανικός συνδυασμός, τα ψητά εδέσματα όμως μπορούν να συνδυαστούν με μια μπύρα ή ένα ουίσκι για τους πιο μερακλήδες.

Το προσκλητήριο ισχύει από νωρίς το βράδυ, μέχρι… εξαντλήσεως των ψητών και αποτελεί ουσιαστικά προσκλητήριο και για το γλέντι της Αποκριάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου