ΤΟΠΙΚΑ

Μετωπική σύγκρουση Μπέου – Σκοτινιώτη

μετωπική-σύγκρουση-μπέου-σκοτινιώτ-673276

Για το κόστος, το πόρισμα και την παραλαβή του Μουσείου Πόλης

Σε μετωπική σύγκρουση με φόντο το έργο του Μουσείου Πόλης, οδηγήθηκαν νυν και πρώην Δήμαρχοι Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης κατηγορήθηκε ότι με τις ενέργειές του συνέβαλλε στην εκτόξευση του κόστους του έργου από τη στιγμή που κλήθηκε να υπογράψει την τρίτη σύμβαση συμπληρωματικών εργασιών, ενώ αιχμές για την παραλαβή του έργου, μολονότι ήταν σε γνώση της δημοτικής αρχής το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών είχαν ως στόχο τον κ. Μπέο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κατά την ενημέρωση που έκανε ο Αχιλλέας Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επεσήμανε ότι το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών παραλήφθηκε όντως από τη γραμματέα του στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά ξέχασε να του δώσει. Η αλλαγή της σκυτάλης στο τιμόνι της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τον κ. Μπέο, οδήγησε τη γραμματέα του στη συγκεκριμένη παράλειψη, όπως όμως επεσήμανε δεν είναι αυτή η ουσία.

Οπως τόνισε το πόρισμα το είχαν παραλάβει ούτως ή άλλως οι αρμόδιοι φορείς. «Τεχνηέντως φύγαμε από την ουσία. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για έργο – σκάνδαλο με πλαστά τιμολόγια. Και γι’ αυτό έχουν ευθύνη αυτοί που ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση», είπε εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του κ. Σκοτινιώτη και δημοσιογράφων σε ρόλο… payroll. «Εβγαλε ανακοίνωση ο κ. Σκοτινιώτης για το Μουσείο Πόλης. Το ζητούμενο είναι όμως πώς το έργο κόστισε 2,6 εκ. ευρώ αντί για 1,6 εκ. ευρώ. Δεν σας κινεί την περιέργεια ότι εμείς δεν έχουμε δημοσιογράφους σε ρόλο payroll; Τον τρόπο δεν το ξέρετε μόνο εσείς. Εμείς όμως έχουμε επιλέξει τη ρήξη. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε διαπλεκόμενους, σε όσους αποτελούσαν το δεξί χέρι της δημοτικής αρχής και κρύβανε όλα τα σκάνδαλα. Είναι πολύ λυπηρό να ασχολούμαστε καθημερινά με σκάνδαλα. Καθημερινά ο θηλυκός Μητσοτάκης και ο σουβλατζής εκλιπαρούν. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρουν από τα δημοτικά ταμεία», είπε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα κριθεί από τους πολίτες κι όχι από τους συνεργάτες του κ. Σκοτινιώτη.

«Δεν θα ακολουθήσουμε την πολιτική της αρένας που επέλεξε ο κ. Μπέος που διαπνέεται από ολοκληρωτική αντίληψη για το λόγο των μειοψηφιών», ανέφερε ο κ. Σκοτινιώτης, προκαλώντας το Δήμαρχο να αναζητήσει στο δικό του κύκλο για ανθρώπους σε… payroll και υπερασπιζόμενος τις οικογενειακές σχέσεις με δημοσιογράφο.

Διέψευσε ότι έχει βγάλει ανακοίνωση για το Μουσείο πόλης και άφησε αιχμές ότι η δημοτική αρχή έκρυβε το πόρισμα επί μήνες, παραλαμβάνοντας μάλιστα το έργο πριν διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στο τεχνικό κομμάτι. «Εσείς, μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας παραλάβατε το έργο», είπε ο κ. Σκοτινιώτης, αφήνοντας αιχμές κατά του αντιδημάρχου, Θανάση Σταυρίδη ότι γνώριζε για το πόρισμα.

Ο κ. Μπέος πέρασε στην αντεπίθεση καταλογίζοντας πολιτικές ευθύνες στον κ. Σκοτινιώτη για την πληρωμή του τρίτου λογαριασμού του έργου. Εφερε και αναγνώστηκε στη συνεδρίαση απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου βάσει της οποίας ο πρώην Δήμαρχος «έκανε αίτηση ανάκλησης για να πληρωθεί ο εργολάβος». «Πας να κάνεις το άσπρο μαύρο», είπε ο κ. Μπέος.

«Το σκάνδαλο εμείς το αποκαλύψαμε και κάναμε και αγωγή για να αναγνωριστεί ότι δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ στον εργολάβο. Επί δικής μου θητείας δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ», αποκρίθηκε ο κ. Σκοτινιώτης.

Από την πλευρά του πάντως, ο Δήμαρχος Βόλου, υποστήριξε ότι το έργο έπρεπε να παραληφθεί και να αποδοθεί στην πόλη από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε και δήλωσε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος αν κριθεί ότι κακώς παραλήφθηκε. Υπογράμμισε δε ότι η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί της υπόθεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου