ΤΟΠΙΚΑ

«Μπουνιά στο μαχαίρι» προανήγγειλε ο Δήμαρχος Βόλου για τη ΔΕΥΑΜΒ

μπουνιά-στο-μαχαίρι-προανήγγειλε-ο-673322

Με «απαντήσεις» προειδοποίησε ο Αχ. Μπέος για τη μικρή ανταπόκριση των εργαζομένων στο χθεσινό ραντεβού

Αποφασισμένος να δώσει «μπουνιά στο μαχαίρι» προειδοποιώντας με μονομερείς αποφάσεις για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ και των εργαζομένων, με δικαστικές μάχες και πόλεμο εναντίον όσων θεωρούν προνόμιό τους να εργάζονται και να καπηλεύονται την επιχείρηση, δήλωσε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Στην προγραμματισμένη για χθες συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της συνεδρίασης, ανταποκρίθηκαν λιγοστοί, με τον κ. Μπέο να θεωρεί τη μικρή παρουσία ως προσβολή στο θεσμό του Δημάρχου και να προαναγγέλλει «απαντήσεις».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από το σύνολο των 131 εργαζομένων της επιχείρησης, ούτε οι μισοί δεν έδωσαν το παρών στη χθεσινή συνάντηση που ζήτησε μαζί τους, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. «Πίστευα ότι ήταν η μειοψηφία της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι που δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον της επιχείρησης ή κατέχουν προνομιακές θέσεις. Πίστευα ότι θα υπήρχε ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση προκειμένου να δοθούν λύσεις. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να προχωρήσω μόνος μου», σχολίασε τη μικρή συμμετοχή ο κ. Μπέος.

Υπογράμμισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της νέας διοίκησης να δώσει λύσεις σε ζητήματα. Εστίασε στις τελεσίδικες υπέρ της ΕΡΓΗΛ αποφάσεις για την απόδοση των 9 εκ. ευρώ και στη νέα δικαστική μάχη που ξεκίνησε εναντίον της εταιρείας. «Σε έναν πόλεμο υπάρχουν απώλειες και από τις δύο πλευρές. Τώρα η ΕΡΓΗΛ βρίσκει αντίσταση. Παραλάβαμε μια τελειωμένη υπόθεση αλλά κάνουμε μια προσπάθεια. Ειδικούς συμβούλους και νομικούς διαθέτω από τους καλύτερους. Δεν ψάχνω άλλους», είπε αναφερόμενος και σε επιστολή που του παρέδωσε για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο, Δημ. Κουτσιφέλης. «Αυτά είναι μ…ες τρικοσμικές», είπε ο Δήμαρχος για να αφήσει νέες αιχμές για διαρροές εκ των έσω προς την ΕΡΓΗΛ.

Είπε ότι σύντομα θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη ΔΕΥΑΜΒ και αναφέρθηκε στη σύνταξη νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. «Θα είμαι πολύ σκληρός με όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, σε επιτροπές προμηθειών και οργανισμών και σε όσους επέτρεψαν σε μια εταιρεία που εμπορεύεται το αγαθό του νερού για το οποίο δεν πληρώνει τίποτα να είναι ζημιογόνος», τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα αγγίξει όσους «δεν θεωρούν προνόμιό τους να εργάζονται στην επιχείρηση και να καπηλεύονται τη ΔΕΥΑΜΒ».

Εμμεσα άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα 3 εκ. ευρώ που διεκδικούν οι εργαζόμενοι για τις περικοπές της περιόδου 2010- 2011. «Οπου έχετε δίκαιο θα το πάρετε. Οπου έχετε άδικο θα είμαι απέναντί σας», είπε.

Εργαζόμενοι ζήτησαν από το Δήμαρχο να ορίσει νέο ραντεβού αποδίδοντας τη μικρή συμμετοχή σε έλλειψη ενημέρωσης. Το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση πιθανότατα αύριο Παρασκευή, έμεινε ανοιχτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου