ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα ο Αχ. Μπέος ~ Κατέθεσε διπλή μηνυτήρια αναφορά

στον-εισαγγελέα-ο-αχ-μπέος-κατέθεσε-δ-676943

Για το Μουσείο Πόλης και την υπόθεση της Attica Bank ζητώντας επίσπευση στην απονομή Δικαιοσύνης

Εμμένει στις καταγγελίες του για «συμμορίες» που έχουν πρόσβαση σε επιτροπές διαγωνισμών και προμηθειών αλλά και στα ταμεία του Δήμου, «εκταμιεύοντας χρήματα χωρίς τιμολόγια», ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος πέρασε χθες το μεσημέρι για μία ακόμη φορά το κατώφλι του γραφείου της Εισαγγελίας Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κατέθεσε διπλή μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τόσο για την υπόθεση του Μουσείου Πόλης, το κόστος του έργου βάσει του πορίσματος των οικονομικών επιθεωρητών εκτοξεύτηκε κατά 67% από την αρχική σύμβαση, όσο και για την υπόθεση της Attica Bank που με εξώδικο προς το Δήμο, διεκδικεί ποσό 850.000 ευρώ για τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και συντήρησης των πεζοδρομίων της πόλης.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την κατάθεση της διπλής μηνυτήριας αναφοράς, ο κ. Μπέος, ανέφερε ότι ζητούμενο δεν είναι οι κινήσεις του Δημάρχου ή πότε παρέλαβε ο ίδιος το πόρισμα, το οποίο είναι σε γνώση της Δικαιοσύνης. «Το πότε παρέλαβα το πόρισμα είναι ένα εσωτερικό θέμα που θα λυθεί. Η ουσία είναι γιατί έγιναν όλα αυτά, ποιοι είναι οι αρμόδιοι και πού πήγαν τα χρήματα. Είναι πτυχές που καλείται να ερευνήσει η Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Μπέος αποκαλύπτοντας την ουσία του περιεχομένου της διπλής μηνυτήριας αναφοράς.

Με την κατάθεση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ζήτησε επίσης επίσπευση της εξέτασης των υποθέσεων από την Εισαγγελία Βόλου. «Εδώ υπάρχει μια συμμορία. Συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται σε συγκεκριμένες επιτροπές διαγωνισμών και προμηθειών, εκταμιεύουν χρήματα χωρίς τιμολόγια από τα ταμεία του Βόλου και κανείς δεν είχε μιλήσει. Εύχομαι και ελπίζω να λάμψει η αλήθεια και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Μπέος.

Οπως είναι γνωστό, βάσει πορίσματος των οικονομικών επιθεωρητών για το Μουσείο Πόλης, το έργο κόστισε στα δημοτικά ταμεία 67% επιπλέον από τον αρχικό προϋπολογισμό, ενώ την υπόθεση συμπληρώνει ΕΔΕ που έχει διατάξει ο Δήμαρχος στο εσωτερικό των υπηρεσιών για την καθυστέρηση της παράδοσης του πορίσματος στα χέρια του.

Η υπόθεση της Attica Bank αφορά σε ποσό 850.000 ευρώ που διεκδικεί η τράπεζα από τα δημοτικά ταμεία. Το ποσό αφορά σε εντάλματα για τα έργα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και της ανακατασκευής των πεζοδρομίων που δεν πληρώθηκαν στα γκισέ της Τράπεζας. Τα χρήματα φαίνεται να λοξοδρόμησαν και να πληρώθηκαν εις διπλούν σε εργολάβους, ενώ την υπόθεση συμπληρώνει αλλοίωση εγγράφων με τη χρήση πλαστών υπογραφών και σφραγίδων που ερευνά ο Δήμος Βόλου.

Σχετικά άρθρα:

Καταγγελίες – φωτιά Αχιλλέα Μπέου για «συμμορίες» στο δήμο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου