ΤΟΠΙΚΑ

Τελεσίγραφο για την πλαζ Αλυκών στέλνει ο Δήμος Βόλου

τελεσίγραφο-για-την-πλαζ-αλυκών-στέλν-677125

Ή προχωρούν οι εργασίες ή καταγγέλλεται η σύμβαση

Τελεσίγραφο προς το «δίδυμο» των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν αναλάβει την αξιοποίηση και λειτουργία της πλαζ, αλλά προχωρούν τα έργα με ρυθμούς… χελώνας, έστειλε ο Δήμος Βόλου. Με εξώδικο προς τους επιχειρηματίες τους καλεί έως 20 Φεβρουαρίου να ξεκινήσουν τα έργα στην πλαζ προκειμένου να είναι έτοιμη για την καλοκαιρινή περίοδο, σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει καταγγελία της σύμβασης και η πλαζ θα επιστρέψει στην κυριότητα του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πλαζ βρίσκεται υπό… διαμόρφωση τον τελευταίο ένα χρόνο. Παρά το φιλόδοξο σχέδιο που είχαν παρουσιάσει οι επενδυτές που ανέλαβαν τελικώς την εκμετάλλευση, η πρώτη καλοκαιρινή σεζόν είχε χαθεί, ενώ εάν δεν προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες, κινδυνεύει να χαθεί και η δεύτερη.

Πέρυσι, οικονομικές διαφορές μεταξύ των δύο αναδόχων είχε ως αποτέλεσμα η πλαζ να μην λειτουργήσει και οι λουόμενοι να χάσουν έναν κοντινό στην πόλη παραλιακό προορισμό για τις βουτιές τους.

Χρειάστηκε μάλιστα από την προηγούμενη δημοτική αρχή να σταλούν τρία εξώδικα προς τους αναδόχους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι βασικές εργασίες.

Οπως κατήγγειλαν μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών «Αργοναύται» και κάτοικοι της περιοχής, στη συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο και συνεργάτες του, τα έργα προχωρούν με βραδείς ρυθμούς.

Ομως όπως έγινε γνωστό από τον κ. Μπέο, ο Δήμος έχει ήδη στείλει εξώδικο προς τον ανάδοχο. Σε περίπτωση που έως τις 20 Φεβρουαρίου δεν απαντήσει με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου η πλαζ να λειτουργήσει από τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, θα γίνει καταγγελία της σύμβασης και η πλαζ θα επιστρέψει στο Δήμο Βόλου.

Γκρεμίζεται η Κυανή Ακτή

Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, αναμένεται να παραδοθεί στις μπουλντόζες η πρώην Κυανή Ακτή. Το κτίριο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, κ. Κ. Βιδανόπουλο, συνιστά εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Από τότε που εκδιώχθηκαν οι επιχειρηματίες που το εκμεταλλεύονταν, το κτίριο ρημάζει και την τελευταία 20ετία εκεί βρίσκουν στέγη χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Ο χώρος όμως λειτουργεί και σαν… χωματερή μέσα στο κέντρο της συνοικίας.

Ο κ. Μπέος, δεσμεύτηκε ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί μετά την κατεδάφιση του κτιρίου για την οποία έχει ήδη συνταχθεί πρωτόκολλο.

Στην ίδια συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της μετατόπισης των «Δοντιών» για το οποίο υπήρξε προεκλογικά κινητικότητα, ενώ σε ό,τι αφορά τον πεζόδρομο της Ηρώων Πολυτεχνείου, οι κάτοικοι καλούνται να δηλώσουν εγγράφως αν θέλουν να λειτουργεί ως πεζόδρομος ή να δοθεί στην κυκλοφορία, προκειμένου η απόφαση να κοινοποιηθεί στη δημοτική αρχή.

Τέλος συζητήθηκε και η επέκταση του αποχετευτικού, που είναι σταματημένο στα Αϊβαλιώτικα από τον περασμένο Νοέμβριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου