ΤΟΠΙΚΑ

Στην πόρτα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για το εργοταξιακό

στην-πόρτα-της-διεύθυνσης-πολεοδομία-677148

Ιδιοκτήτες κατοικιών και βιοτέχνες, προκειμένου να πάρουν παράταση ενός έτους

Στο κατώφλι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, βρέθηκαν χθες με την πρεμιέρα της έναρξης των αιτήσεων, ιδιοκτήτες σπιτιών και βιοτεχνιών προκειμένου να τους εγκριθεί παράταση στη χορήγηση εργοταξιακού ρεύματος κατά ένα χρόνο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου, αποφάσισε να ανοίξει την «ομπρέλα» σε περισσότερους πολίτες προκειμένου να κάνουν χρήση εργοταξιακού ρεύματος για έναν χρόνο.

Οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολίτες αλλά και επαγγελματίες οδήγησαν τη δημοτική αρχή στο να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των δικαιούχων εκτός από την πρώτη κατοικία, η δευτερεύουσα και εξοχική κατοικία, ακόμη και επιχειρήσεις βιοτεχνικής χρήσης αλλά και καταστήματα.

Χθες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, τις πρώτες αιτήσεις κατέθεσαν στο τμήμα πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, τόσο ιδιοκτήτες σπιτιών όσο και βιοτέχνες.

Για τον έλεγχο των αιτήσεων και στη συνέχεια έγκριση της χορήγησης ή μη εργοταξιακού ρεύματος, έχει συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή.

Οι αιτήσεις εκτιμάται ότι θα πέσουν βροχή. Ιδίως από την πλευρά επαγγελματιών που πριν τη λήψη της απόφασης είχαν ζητήσει από το Δήμο να τους χορηγήσει εργοταξιακό ρεύμα προκειμένου να μην οδηγηθούν στο λουκέτο.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, επαγγελματίες αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών, που έχουν πολεοδομικές εκκρεμότητες δεν μπορούν να τις τακτοποιήσουν λόγω της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία βρίσκονται. Ετσι ζητούν παράταση του εργοταξιακού ρεύματος, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους και να μπορέσουν να πάρουν ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση το μέτρο εκτιμάται ότι θα δώσει ανάσα σε πολίτες και επαγγελματίες για έναν ακόμη χρόνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου