ΤΟΠΙΚΑ

Σε λευκό κλοιό η Μαγνησία ~ Ανοιχτοί οι δρόμοι στο Πήλιο

σε-λευκό-κλοιό-η-μαγνησία-ανοιχτοί-οι-678087

Συνδρομή αποχιονιστικών μηχανημάτων για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους χρειάστηκαν ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό με μήλα Ζαγορίν

Σε λευκό κλοιό βρέθηκε χθες ο Βόλος. Η νέα επέλαση του χιονιά αυτή τη φορά δεν συνοδεύτηκε από προβλήματα τόσο μέσα στην πόλη, όπου δεν το έστρωσε καν όσο και στα ορεινά του νομού, όπου οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Φωτο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΛΤΣΗΣ

Η χιονόπτωση ξεκίνησε από το πρωί σε Πήλιο και Οθρυ και το μεσημέρι, ο χιονιάς έπληξε και την πόλη του Βόλου. Στο Βόλο, με εξαίρεση τις ορεινές συνοικίες όπου έπιασε «πασπάλι» δεν σημειώθηκε χιονοκάλυψη. Προληπτικά μηχανήματα του Δήμου έριχναν αλατόνερο και αλάτι σε περιοχές όπως στο δρόμο Κουκουράβας – Μακρινίτσας, Φυτόκο, Παλιούρι και Διμήνι, αλλά και προς Δράκεια, Αγιο Λαυρέντιο και Αγιο Βλάσσιο. Ενα μηχάνημα τύπου gcb ήταν σε ετοιμότητα στην περιοχή του Φυτόκου.

Από το απόγευμα και μετά άρχισε η χιονόστρωση στο δρόμο από Πορταριά προς Μακρινίτσα και Χάνια, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Από 10 έως 40 εκατοστά χιονιού στρώθηκαν από την Αλυκόπετρα έως το Δέλτα Νεοχωρίου. Σε πολλά σημεία του οδοστρώματος και εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που κυμαίνονταν από -6ο έως -7ο C, το οδόστρωμα έπιανε πάγο.

Χιονόπτωση σημειώθηκε και προς την Ανάβρα, Κερασιά, Κανάλια και Κεραμίδι.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, προβλήματα δεν αναφέρθηκαν. Συνολικά 15 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ιδιωτών, επιστρατεύτηκαν από νωρίς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που σε κάθε περίπτωση δεν είχαν ούτε την ίδια ένταση ούτε την ίδια διάρκεια σε σχέση με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νομό, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση συνίσταται στους οδηγούς να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συνοδεία αποχιονιστικών

Συνοδεία αποχιονιστικών μηχανημάτων κλήθηκε να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του στη Ζαγορά, λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Ενώ το λεωφορείο βρισκόταν καθ’ οδόν στη Ζαγορά, ζήτησε τη συνδρομή αποχιονιστικών μηχανημάτων, γιατί το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.

Αλλά και το δρομολόγιο από Ζαγορά προς Βόλο, φορτηγού που μετέφερε μήλα Ζαγορίν, έγινε συνοδεία μηχανημάτων. Προπορεύονταν ένα αποχιονιστικό και μία αλατιέρα και από πίσω συνέχιζε το φορτηγό.

Κλειστά σχολεία

Με απόφαση Δημάρχων κλειστά έμειναν χθες λόγω του χιονιά το σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, της τοπικής κοινότητας Καναλίων και της Ανάβρας.

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων σε Τσαγκαράδα, Ζαγορά και Κανάλια πήγαν για μάθημα, από τις 11 το πρωί και μετά όμως, κλήθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ανακοινώθηκε ότι για σήμερα, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού στους δρόμους.

Επίσης, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και της δυσκολίας μετακίνησης, με απόφαση της διοίκησης της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν διενεργήθηκαν οι εξετάσεις της σχολής. Οι εξετάσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή.

Από σήμερα αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων. Χιονόνερο αναμένεται στο Βόλο και ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά του νομού. Ωστόσο αναμένεται να επικρατήσει παγετός με τη θερμοκρασία στα Χάνια να κατρακυλά στους -10ο C. Στο Βόλο η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει στους 4ο C.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου