ΤΟΠΙΚΑ

Από τις 19|9 στο γραφείο του δημάρχου το πόρισμα για το πόρισμα για το Μουσείο Πόλης

από-τις-199-στο-γραφείο-του-δημάρχου-το-πό-681782

Κανένα πόρισμα δεν κρυβόταν σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργο Μαγιάκο

Από τις 19 Σεπτεμβρίου είχε διαβιβαστεί στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου, το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών για το Μουσείο Πόλης, που προχθές ο Αχιλλέας Μπέος δήλωνε ότι παρέλαβε μόλις την περασμένη Τρίτη.

Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ετοιμάζεται να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για ποιο λόγο δεν γνώριζε για την ύπαρξη και κατ’ επέκταση το περιεχόμενο του πορίσματος των οικονομικών επιθεωρητών που διαπίστωσαν υπερβάσεις περίπου κατά 67% στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου για το Μουσείο Πόλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργος Μαγιάκος, παρουσιάζει συγκεκριμένες ημερομηνίες και υπογραφές στο βιβλίο πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιάκο, το έγγραφο φέρει ημερομηνία σύνταξης από την Αθήνα 24 Αυγούστου του 2014.

Το πόρισμα παραλήφθηκε και έγινε πρωτόκολλο παραλαβής στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου, διαβιβάστηκε μέσω του κλητήρα του Δήμου, τόσο στο γραφείο του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, όσο και στο γραφείο του αρμοδίου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θανάση Σταυρίδη.

«Αυτοί που παρέλαβαν τους φακέλους υπέγραψαν στο βιβλίο πρωτοκόλλου», είπε ο κ. Μαγιάκος.

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των 11 έργων στο Βόλο, ο δήμαρχος, υποστήριξε ότι στη συνέντευξη Τύπου δεν άφησε καμία μομφή για τους εργαζόμενους στο Δήμο. «Είπα ότι μπορεί να φταίνε οι γραμματείς οι δικές μου. Ψάχνω το γιατί δεν το παρέλαβα. Γιατί το παρέλαβα πριν τέσσερις ημέρες. Ή χάθηκε ή ευθύνονται οι δύο γραμματείς μου», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Επανέλαβε δε τα περί «συμμορίας συγκεκριμένων υπαλλήλων που συμμετέχουν σε επιτροπές προμηθειών και διαγωνισμών και έχουν αναπτύξει οργανωμένη βιομηχανία πλαστών τιμολογίων».

Για τη… διαδρομή που ακολούθησε το πόρισμα, ο Δήμαρχος, άφησε ένα περιθώριο λάθους. «Αλλο το λάθος άλλο αν άργησε τεχνηέντως το πόρισμα», είπε ο κ. Μπέος, υποστηρίζοντας ότι αν δεν λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις θα προσφύγει και γι’ αυτή την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου