ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη αναζητούνται 650.000 ευρώ από τα προνοιακά επιδόματα του Δήμου Βόλου

ακόμη-αναζητούνται-650-000-ευρώ-από-τα-προνο-681802

Δημιουργία κωδικού μετά την αποκάλυψη ότι αγνοούνται, κατήγγειλε χθες ο Αχιλλέας Μπέος

Τη… διαδρομή που ακολούθησαν τα αδιάθετα των προνοιακών επιδομάτων της τριετίας 2011, 2012 και 2013, εξακολουθεί να αναζητά ο Δήμος Βόλου. Η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, ήδη από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνολικά αναζητούνται 650.000 ευρώ που… αγνοούνται σε κωδικούς του Δήμου Βόλου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι από την ημέρα που καταγγέλθηκε από τον κ. Μπέο ότι αγνοούνται τα αδιάθετα των προνοιακών επιδομάτων, εμφανίστηκε ξεχωριστός κωδικός για τα συγκεκριμένα επιδόματα στο λογισμικό σύστημα της δημοτικής οικονομικής υπηρεσίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Μας περνάνε για μ… ες», είπε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Οπως ανέφερε η ΕΔΕ για τα προνοιακά επιδόματα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ επεσήμανε ότι ήδη η δημοτική αρχή έχει στα χέρια της σοβαρά ευρήματα.

Κατήγγειλε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, στο σύστημα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Βόλου, υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός κωδικών (π.χ. για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τη μισθοδοσία του προσωπικού, τα ανταποδοτικά τέλη), κανένας όμως κωδικός για τα προνοιακά επιδόματα. «Ξαφνικά ανοίχτηκε κωδικός από το πουθενά για τα προνοιακά επιδόματα», είπε ο κ. Μπέος, αφήνοντας αιχμές για την πρότερη κατάσταση που επικρατούσε στην υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των προνοιακών επιδομάτων υπάρχει πλέον στον ξεχωριστό κωδικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρήματα βρέθηκαν. Το ποσό απλώς μετακινήθηκε από το ταμειακό υπόλοιπο των δημοτικών ταμείων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αναμένει το πόρισμα. Προειδοποίησε όμως ότι αν σε αυτό δεν δίνονται πειστικές απαντήσεις, η υπόθεση θα ακολουθήσει μαζί με μία σωρεία άλλων το δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτό και παραλάβαμε χρέος 40 εκ. ευρώ. Δεν θα κρύψω όμως τίποτα», υπογράμμισε σε όλους τους τόνους.

Η υπόθεση με τα αδιάθετα χρήματα από τα προνοιακά επιδόματα που φαίνεται να… λοξοδρόμησαν σε άλλους κωδικούς του Δήμου Βόλου, αντί να συμψηφιστούν σε επόμενες δόσεις ή να επιστραφούν ως όφειλαν στο Υπουργείο Εργασίας, καταγγέλθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον περασμένο Οκτώβριο. Από τις 24 Οκτωβρίου δε, οπότε και δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ΕΔΕ η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρήματα εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη.

Τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα, διαθέτει κάθε χρόνο στους δικαιούχους, το Υπουργείο Εργασίας. Ο Δήμος Βόλου είναι απλώς ο διανομέας των χρημάτων αυτών. Μπαίνουν σε ξεχωριστούς κωδικούς και αποδίδονται στους δικαιούχους. Πολλές φορές όμως το ποσό που διατίθεται μέσω των συγκεκριμένων κωδικών στο Δήμο, είναι μεγαλύτερο από αυτό που διανέμεται στους δικαιούχους. Το αδιάθετο ποσό λοιπόν, επιστρέφεται στο Υπουργείο ή συμψηφίζεται με τα προνοιακά επιδόματα του επόμενου χρόνου.

Αυτό φαίνεται να μην έγινε κατά την τριετία 2011 – 2013 και τα υπόλοιπα των προνοιακών επιδομάτων, να έμπαιναν σε άλλους κωδικούς του Δήμου.

Αναζητούνται τα ακριβή ποσά που διατέθηκαν ως προνοιακά επιδόματα τα έτη 2011, 2012, 2013.

  • Σχετικά άρθρα :

Μεγάλη κομπίνα με πλαστές υπογραφές

Καταγγελίες – φωτιά Αχιλλέα Μπέου για «συμμορίες» στο δήμο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου