ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει όψη ο Βόλος έως τέλος του 2019

αλλάζει-όψη-ο-βόλος-έως-τέλος-του-2019-682841

Εντεκάλογο έργων παρουσίασε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος

Έναν εντεκάλογο έργων που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα της πόλης, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Πρόκειται για έντεκα παρεμβάσεις που θα ξεκινούν από την περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου και ακολουθώντας το κέντρο της πόλης θα φθάνουν μέχρι και τη Ν. Ιωνίας. Το κόστος του φιλόδοξου προγράμματος προϋπολογίζεται στα 17 εκ. ευρώ και ως «πακέτο» πρόκειται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και στις δράσεις «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπλασης».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Είχαμε αρκετές διαφωνίες μέχρι να καταλήξουμε στη μορφή του προγράμματος που θα αλλάξει πολλά σημεία της πόλης. Τα έργα θα συμβάλλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την αντιμετώπιση της ρύπανσης, ενώ με την ανακαίνιση του δημοτικού θεάτρου Βόλου θα αποκατασταθεί ένα έλλειμμα για την πόλη που αυτή τη στιγμή δεν έχει μία υποδομή για να φιλοξενήσει θεάματα που είναι αναγκαία για τους κατοίκους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

Όπως υπογράμμισε πρόκειται μόνο για την πρώτη ομάδα έργων που δρομολογεί η δημοτική αρχή με στόχο την αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Η συνολική πρόταση που θα οριστοποιηθεί με την ολοκλήρωση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου, αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη Απριλίου. Στη νέα δέσμη έργων πρωτεύοντα θα είναι έργα για το νερό και τα απορρίμματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος διεμήνυσε ότι τα έργα θα γίνουν και θα γίνουν όλα και μάλιστα θα… τρέξουν σε ρυθμούς νέας δημοτικής αρχής. «Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να μην ολοκληρωθούν τα έργα. Θέλω να πιστεύω ότι έως τέλος του 2019 το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε μάλιστα για ποιο λόγο προεκλογικά δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη δέσμευση για έργα. «Είμαστε πραγματιστές. Γι’ αυτό προεκλογικά δεν δεσμευτήκαμε για τίποτα συγκεκριμένο», είπε.

Οι έντεκα παρεμβάσεις αφορούν τα εξής έργα:

  • Ανάπλαση περιοχής του Παλιού Λιμεναρχείου, Δημοτικό Θέατρο Βόλου,
  • Επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στον κεντρικό ιστό,
  • Παρέμβαση στο φωτισμό της αστικής περιοχής,
  • Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με δημιουργία κυκλικών κόμβων,
  • Επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου- Ν. Ιωνίας,
  • Κατεδάφιση του Παλιού Υγειονομικού για τη διαμόρφωση πλατείας που θα αναδείξει το κτίριο Σπίρερ,
  • Διαμόρφωση τεσσάρων αποθηκών Τελωνείου Βόλου σε χώρους συνάθροισης κοινού,
  • Παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου,
  • Κατεδάφιση κτιρίου πρώην κινηματογράφου Νίκης και δημιουργία χώρους στάθμευσης και
  • Κατεδάφιση κτιρίου στην οδό Μαιάνδρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου