ΤΟΠΙΚΑ

Απόπειρες δολιοφθορών σε ολοκαίνουργιες πλατείες

απόπειρες-δολιοφθορών-σε-ολοκαίνουρ-684544

Για έργα εντυπωσιασμού στη μέση του πουθενά κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης

Απόπειρες δολιοφθορών στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, πριν καν το έργο παραληφθεί, κατέγραψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης. Επιτήδειοι φέρονται να επιχείρησαν να αφαιρέσουν από την πλατεία φωτιστικά σώματα, τα οποία πλέον κάνουν… τραμπάλα, έτοιμα να καταρρεύσουν με ένα δυνατό αέρα.

Εχει δοθεί εντολή στον εργολάβο για το πάκτωμα των φωτιστικών σωμάτων, προκειμένου να μην αποτελέσουν στο μέλλον αντικείμενο τυχόν νέων προσπαθειών κλοπής. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Σταυρίδης, ο έλεγχος της συγκεκριμένης πλατείας, «που έγινε για λόγους εντυπωσιασμού», είναι σχεδόν αδύνατος.

Η πλατεία έχει χωροθετηθεί σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη σε ένα σημείο της συνοικίας «οδός χωράφια, αριθμός αγκάθια». «Πρόκειται για μια πλατεία… πριβέ απέναντι από χωράφια, που αρκετοί κάτοικοι της συνοικίας δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει και που ακόμη και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας, παιδεύονται για να εντοπίσουν», είπε.

Οπως αναφέρει τόσο για τη συγκεκριμένη Πλατεία στην Αγία Παρασκευή όσο και για την Πλατεία Καραγάτς δαπανήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή περίπου 480.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή τους. «Ηταν όμως έργα που έγιναν για εντυπωσιασμό και για τα οποία δεν λήφθηκαν υπόψη όλες οι παράμετροι», ανέφερε ο ίδιος μετά από αυτοψία στα δύο έργα. Εχουν τοποθετηθεί σχεδόν 20 φωτιστικά σώματα στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής και περί τα 13 παγκάκια, δεν έχει προβλεφθεί όμως ούτε μία πέργκολα, ούτε ένα παιχνίδι για τα παιδιά της συνοικίας. «Οταν κατασκευάζεται μία πλατεία, υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη: πρώτον ότι απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και δεύτερον σε παιδιά που μπορούν να έχουν ένα χώρο ελεύθερο να παίξουν. Εδώ δεν υπάρχει ούτε πέργκολα, ούτε παιχνίδι. Το γκαζόν είναι σχεδόν απάτητο, που σημαίνει ότι η πλατεία μέχρι στιγμής δεν έχει επισκεψιμότητα ενώ το καλοκαίρι θα είναι κρανίου τόπος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μία πέργκολα για σκιά», υπογράμμισε.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, οι δύο πλατείες δεν πληρούν τους όρους βιωσιμότητας. «Απευθύνονται σε μικρό αριθμό κατοίκων. Τα έργα θα μπορούσαν να είχαν χωροθετηθεί σε πιο κεντρικά σημεία των συνοικιών, προκειμένου να έχουν περισσότεροι πρόσβαση. Το σημαντικότερο όμως είναι δεν μπορεί να υπάρξει εύκολη πρόσβαση και άρα έλεγχος και οι χώροι είναι ευάλωτοι απέναντι σε επιτήδειους που θα επιχειρήσουν δολιοφθορές», αφήνοντας αιχμές για επενδύσεις που έγιναν προς όφελος λίγων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου