ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύουν να σβήσουν τα κόκκινα φώτα από το κέντρο του Βόλου

κινδυνεύουν-να-σβήσουν-τα-κόκκινα-φώτ-686432

Στη Δικαιοσύνη οι ιερόδουλες που δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους – Αλλαγή Κανονιστικής επεξεργάζεται ο Δήμος Βόλου

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια, άνοιγε σε επίπεδο Δήμου Βόλου το θέμα της… έξωσης από το αστικό κέντρο των οίκων ανοχής. Νόμος που απαγορεύει τη δραστηριότητά τους σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από Εκκλησίες, σχολεία και φροντιστήρια, άνοιγε το δρόμο για την απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης των «σπιτιών» μετά από 60 χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το… πράσινο φως που θα έσβηνε τα κόκκινα φανάρια από τα σπίτια στο κέντρο του Βόλου, είχε ανάψει το 2013 το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, ψηφίζοντας τη νέα Κανονιστική.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι άδειες λειτουργίας 11 «σπιτιών» εκ των οποίων τα έξι στο Βόλο, δύο στη Ν. Ιωνία και από ένα σε Αρτέμιδα, Αγριά και Ν. Αγχίαλο, έχουν λήξει και δεν μπορούν να ανανεωθούν. Οι γυναίκες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο, έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μία την Κανονιστική και από την άλλη αντιδράσεις κατοίκων των χωριών: πρέπει να αναζητήσουν στέγη είτε εκτός Βόλου, είτε να οδηγηθούν στο λουκέτο.

Ηδη οι εκδιδόμενες γυναίκες έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ανάκληση της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Βόλου, που θα τις οδηγήσει στο δρόμο. Ενδεχόμενο κλείσιμο των οίκων ανοχής δεν θα σημάνει μόνο λουκέτα στα σπίτια. Αναμένεται να δημιουργήσει και κοινωνικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει καλείται να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή. Αυτή τη στιγμή οι οίκοι είναι στον αέρα, από τη στιγμή που οι άδειες λειτουργίας τους -οι οποίες ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια- έχουν λήξει και δεν μπορούν να ανανεωθούν. Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από τους αντιδημάρχους Θαν. Σταυρίδη, Δημ. Λιβογιάννη και Αρη Σαββάκη, επιχειρούν να δώσουν λύση.

Οπως έχει διαπιστωθεί αυτή τη στιγμή στο Δήμο Βόλου, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες οχλήσεις για τη λειτουργία των οίκων ανοχής. Και πρόκειται για ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια των ιερόδουλων που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους. Αλλωστε σε κάθε πόλη με λιμάνι δραστηριοποιούνται οίκοι ανοχής.

Η νέα δημοτική αρχή, προσανατολίζεται στην ανάκληση της Κανονιστικής Απόφασης, προκειμένου να μη σβήσουν τα κόκκινα φώτα από το κέντρο της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου