ΤΟΠΙΚΑ

Στο μικροσκόπιο οι βιομηχανίες

στο-μικροσκόπιο-οι-βιομηχανίες-686749

Καμπανάκι της Δ. Κολυνδρίνη προς τη ΔΕΥΑΜΒ για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο ακαθάρτων

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να ερευνήσει κατά πόσο οι βιομηχανικές μονάδες είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο αποχέτευσης ή αν ρυπαντικά φορτία διοχετεύονται μέσω των αγωγών ομβρίων σε ρέματα και χείμαρρους και από εκεί στον Παγασητικό Κόλπο.

Το καμπανάκι προς τη ΔΕΥΑΜΒ, χτυπά η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, μετά το… άφρισμα του Ξηριά, την τελευταία φορά, στις αρχές Ιανουαρίου.

Χθες έγινε και τρίτη δειγματοληψία για να διαπιστωθεί η ποιότητα των νερών του Ξηριά. Κλιμάκιο του Τμήματος Περιβάλλοντος προχώρησε σε νέες δειγματοληψίες από τέσσερα σημεία του χειμάρρου. Στα σημεία αυτά συχνά εκβάλλουν αγωγοί ομβρίων από τη βιομηχανική περιοχή.

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, τα δείγματα στάλθηκαν προς ανάλυση τόσο στο ιδιωτικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας όσο και στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων αναμένονται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και από αυτά θα διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει επιβάρυνση των νερών του Ξηριά και κατ’ επέκταση του Παγασητικού Κόλπου.

Η κ. Κολυνδρίνη δεν αποκλείει τυχόν σύνδεση των περιστατικών επιβάρυνσης των νερών του Ξηριά με τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Το έγγραφο, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναμένεται να αποστείλει σήμερα προς τη Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ, δίνοντας ουσιαστικά το σήμα για την έναρξη εκτεταμένων ελέγχων στις βιομηχανικές μονάδες, με στόχο να διαπιστωθεί πόσες και ποιες έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ακαθάρτων, αν και πόσες είναι εκτός με στόχο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου