ΤΟΠΙΚΑ

Άνω – κάτω στο συμβούλιο ~ Συνεδρίαση με αντιπαραθέσεις

άνω-κάτω-στο-συμβούλιο-συνεδρίαση-μ-689012

Σφοδρή επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Π. Σκοτινιώτη για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Πυρ κατά ρυπάς κατά του πρώην Δημάρχου Βόλου και σημερινού επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Πάνου Σκοτινιώτη, άνοιξε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. «Μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα από τον κ. Σκοτινιώτη δεν έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου», είπε ο κ. Μπέος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του για το ζήτημα της υποψηφιότητας του Δήμου Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 και προχωρώντας σε καταγγελίες για την ανάθεση από πλευράς του κ. Σκοτινιώτη, δύο μέρες πριν την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο, μελέτης για τους κυκλικούς κόμβους, αλλά και για την παραλαβή έργου μόνωσης της ταράτσας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που σήμερα, ένα χρόνο μετά, εξακολουθεί να μπάζει νερά και οι εκπαιδευτικοί έχουν κρεμάσει… ποτιστήρια για να τα μαζεύουν!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Μπέος, καταλόγισε στον κ. Σκοτινιώτη ότι μέσα από «συγκεκριμένα δημοσιογραφικά σκουπίδια στην εφημερίδα στην οποία είναι μέτοχος» προσπάθησε να παρουσιάσει ότι ο ίδιος είχε καταθέσει φάκελο για την υποψηφιότητα του Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας κι ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχανε τις προθεσμίες. Παρουσίασε απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού βάσει του οποίου κανένας φάκελος δεν υποβλήθηκε και έψεξε τον κ. Σκοτινιώτη ότι το μόνο που έκανε ήταν να εξυπηρετήσει φίλους, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες που είχε κάνει και σε προηγούμενη συνεδρίαση για τον πρώην Διευθυντή του Ωδείου, κ. Δημ. Μαραγκόπουλο.

«Θα παρακάμψω τους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου, που δεν αντέχει ούτε μία πρωτοβουλία που ανέλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή», απάντησε ο κ. Σκοτινιώτης, αναφερόμενος στο ιστορικό των γεγονότων και υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δήλωσε ότι υποβλήθηκε πρόταση, από τη στιγμή που η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου.

Υποστήριξε ότι για την προετοιμασία του φακέλου δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ και υπερασπίστηκε την επιλογή του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, ο οποίος αντί για χρέη Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, απασχολήθηκε για την σύνταξη της πρότασης, που ήταν αναγκαία για το επόμενο βήμα. Ο κ. Σκοτινιώτης υπερασπίστηκε και φιλικές του σχέσεις με δημοσιογράφους.

«Επί σειρά ετών εξαπατήσατε το βολιώτικο λαό για ποιες σχέσεις μιλάτε; Μεθοδεύετε με τον τρόπο του πασόκου δημοσιεύματα και ρεπορτάζ», η νέα επίθεση Αχ. Μπέου. «Ο κόσμος σας έστειλε στα σπίτια σας. Να πάτε σπίτια σας λοιπόν», πρόσθεσε.

«Βεβαίως και ηττήθηκα και ανέλαβα την ευθύνη για την εκλογική ήττα. Αλλά επειδή έχω πλαίσιο ηθικών αξιών άντεξα τόσα χρόνια», απάντησε ο κ. Σκοτινιώτης.

«Πού το βρήκατε;», η νέα επίθεση Αχ. Μπέου.

Θέση έλαβε και ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γ. Βλιώρας, ο οποίος επικαλέστηκε ενημέρωση βάσει της οποίας «ο κ. Μαραγκόπουλος ήταν ο βραχνάς του Ωδείου και βρέθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος για να πληρωθεί 7.000 ευρώ μέχρι να βγει στη σύνταξη».

Καταγγελίες

Συνεχίζοντας ο κ. Μπέος, κατήγγειλε ότι ο κ. Σκοτινιώτης στις 29 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν αλλάξει η ηγεσία στο Δήμο Βόλου, ανέθεσε μελέτη για τους κυκλικούς κόμβους.

Προϊδέασε δε τον κ. Σκοτινιώτη ότι πρόκειται να κληθεί από τον Εισαγγελέα όπου έχει κατατεθεί μήνυση για το έργο μόνωσης της ταράτσας του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Οπως κατήγγειλε, έργο που κόστισε 100.000 ευρώ, ένα χρόνο μετά είναι άχρηστο. «Εχουν κρεμάσει ποτιστήρια για να μαζεύουν τα νερά», είπε ο κ. Μπέος ψέγοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή με τι κριτήρια παρέλαβε το έργο.

Για τα δύο συγκεκριμένα θέματα ο κ. Σκοτινιώτης δεν έδωσε απαντήσεις.

Θα υπάρξει υποψηφιότητα

Για την υποψηφιότητα του Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, συμφωνήθηκε η πόλη να δοκιμάσει την τύχη της έστω και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Ο κ. Μπέος παρουσίασε τις υποψηφιότητες της Τρίπολης που γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και έχει στην οργανωτική επιτροπή της ηχηρά ονόματα όπως αυτό του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και του Πειραιά που γιορτάζει τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τόσο ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς όσο και ο επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Πάνος Σκοτινιώτης, τάχθηκαν υπέρ της διεκδίκησης. Εξαίρεση αποτέλεσε η παράταξη της ΛΑΣ που υποστήριξε ότι ο θεσμός αποδείχθηκε… άνθρακας για τις πόλεις που τον φιλοξένησαν.

Ο Δήμαρχος Βόλου, πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου και μάλιστα με μειωμένο κόστος από τον αρχικό μπάτζετ των 200.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου