ΤΟΠΙΚΑ

«Φρένο» στην αποδόμηση της Διεύθυνσης Πολιτισμού

φρένο-στην-αποδόμηση-της-διεύθυνση-689344

Διαπαραταξιακή επιτροπή θα επεξεργαστεί ψήφισμα για τη μη απόλυση των 7 εργαζομένων του πρώην Κ.Ο.Δ.Β.

Φρένο στην πλήρη αποδόμηση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, επιχειρεί να… πατήσει η Διεύθυνση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, αποτρέποντας την απόλυση των επτά εργαζομένων που είχαν μεταφερθεί από τον πρώην Καλλιτεχνικό Οργανισμό. Το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης βάσει του οποίου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να απολυθούν είναι άμεσα εκτελεστό, κάτι που σημαίνει ότι οι απολύσεις θα πρέπει να υπογραφούν έως τις 8 Μαρτίου.

«Προσωπικά δεν θα ήθελα απολύσεις εργαζομένων να έχουν την υπογραφή μου από κάτω», διεμήνυσε ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, απαντώντας σε επερώτηση που κατέθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες απόλυσης των εργαζομένων.

Ο κ. Βλιώρας, υπογράμμισε ότι θα εξαντληθεί το χρονικό περιθώριο του διμήνου για να δώσουν τη χρονική δυνατότητα στους επτά εργαζόμενους που αποτελούν την «ψυχή» του πολιτισμού του Βόλου να αντιδράσουν νομικά. Ο ίδιος έχει ήδη προσφύγει στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας να μην γίνουν οι απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη διεύθυνση πολιτισμού. Ηρθε μάλιστα σε επαφή με τους θιγόμενους εργαζόμενους αλλά και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. «Δεν θέλουμε να απολύσουμε εργαζόμενους που εργάζονται και προσφέρουν», είπε ο κ. Βλιώρας.

Οπως είναι γνωστό πρόκειται για μια ιστορία από το 2009 του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Κατά τη συνένωση επιχειρήσεων και οργανισμών, είχε αποφασιστεί οι 17 υπάλληλοι του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού να μεταφερθούν στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το 2010 το δημοτικό συμβούλιο Βόλου είχε αποφανθεί ότι οι 17 υπάλληλοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νέο οργανισμό. Οι δέκα υπάλληλοι αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά επί του αιτήματός τους και είδαν την… πόρτα της εξόδου. Οι υπόλοιποι επτά είχαν προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και σε παράσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κερδίζοντας ουσιαστικά χρόνο εργασιακής ζωής.

Το 2012, όμως 112 συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας που είχαν απολυθεί προχώρησαν σε καταγγελία εις βάρος των 7 του πρώην Κ.Ο.Δ.Β. στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Δύο και πλέον χρόνια μετά την καταγγελία, οι ελεγκτές αποφάνθηκαν ότι οι 7 κακώς μετατάχθηκαν στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Στη συνεδρίαση μετά τις έντονες πιέσεις του επικεφαλής και του συμβούλου της ΛΑΣ, κ.κ. Απ. Νάνου και Θ. Τσαλούχα, που κατέστησαν υπεύθυνη τη σημερινή διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, σε περίπτωση που γίνουν τελικώς οι απολύσεις, αλλά και την πρόταση του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά για λήψη πολιτικής απόφασης υπέρ των εργαζομένων, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επεξεργαστεί ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Να σταματήσουν οι απολύσεις εργαζομένων στον ΔΟΕΠΑΠ

Την πόρτα της απόλυσης βλέπουν οι επτά της Διεύθυνσης Πολιτισμού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου