ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας ταχύτητας για το καρναβάλι του Βόλου

αγώνας-ταχύτητας-για-το-καρναβάλι-του-689742

Το βάρος των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα σηκώσουν μόνοι τους οι καταστηματάρχες της παραλίας

Αγώνα ταχύτητας για τη διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το «βάρος» των οποίων θα σηκώσουν φέτος μόνοι τους, ξεκίνησαν τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Μαγνησίας και οι καταστηματάρχες της παραλίας της πόλης. Μόλις τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς και οι καταστηματάρχες της παραλίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μην δηλώσει φέτος ηχηρά απούσα από τη γιορτή του κεφιού η πόλη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Δήμος Βόλου, φέτος δεν θα διοργανώσει αποκριάτικες εκδηλώσεις, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.

Οι καταστηματάρχες όμως εστίασης, που θέλουν τόνωση των τζίρων τους, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια και αποφάσισαν έστω και μόνοι τους να σηκώσουν το βάρος της διοργάνωσης, ακόμη και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης, Γιάννη Γρηγορίου, θα υπάρχει υποστήριξη τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και φυσικά των καταστηματαρχών της παραλίας.

Ηδη ο κ. Γρηγορίου, έχει ξεκινήσει τις επαφές ενόψει της Κυριακής της Αποκριάς. Εχει απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής τόσο στις σχολικές μονάδες της πόλης, μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όσο και προς το σύνολο των πολιτιστικών φορέων, χορευτικών συλλόγων, δημοτικών και ιδιωτικών σχολών χορού και σε κάθε ομάδα που θα θελήσει να συμμετέχει στην παρέλαση των καρναβαλιστών και να χορέψει.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η παραλία της πόλης. Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συγκέντρωση των καρναβαλιστών στην παραλία, μπροστά από την τράπεζα της Ελλάδας.

Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός με χρηματικό έπαθλο που θα ορίσουν τα καταστήματα της παραλίας, ενώ θα γίνει το κάψιμο του καρνάβαλου που θα συνοδευτεί με χορό και πυροτεχνήματα.

Κάλεσμα για τη στήριξη της διοργάνωσης, απευθύνεται και προς τους φορείς. «Απευθύνομαι σε όλους τους δημόσιους (Ο.Λ.Β., ΔΕΗ, Εφορία) και ιδιωτικούς φορείς να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο και κυρίως οικονομικά τη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στο Βόλο. Φιλοδοξία μας είναι να δώσουμε χαρά στους επισκέπτες, στα παιδιά και στην πόλη που αγαπάμε και θαυμάζουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου