ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιωμένοι ένα χρόνο μετά οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας

δικαιωμένοι-ένα-χρόνο-μετά-οι-εκπαιδε-689753

Δικαιωμένοι ένα χρόνο σχεδόν αργότερα, μετά από δυναμικούς αγώνες που έδωσαν, νιώθουν οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την αναστολή της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, βρήκε τους εκπαιδευτικούς του νομού να δικαιώνονται.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηταν στα τέλη Φεβρουαρίου του 2014, οπότε και σύσσωμη η εκπαιδευτική οικογένεια της Μαγνησίας, ξεσηκωνόταν κατά της αξιολόγησης. Δυναμικές κινητοποιήσεις τόσο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και της τοπικής ΕΛΜΕ, είχαν αναπτυχθεί έξω από τα σχολεία όπου θα γινόταν η επιμόρφωση των στελεχών για τον τρόπο που θα γίνει η αξιολόγηση. Δεν είχαν λείψει και εντάσεις.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και με την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Δάσκαλοι και καθηγητές επιχείρησαν να μπλοκάρουν στην πράξη τη διαδικασία της αξιολόγησης, που πάντως ολοκληρώθηκε σε επίπεδο Διευθυντών και στελεχών εκπαίδευσης και ήταν σε εξέλιξη η κρίση των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Το περασμένο Σάββατο, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ήρθε να παγώσει τη διαδικασία. Ανακοίνωσε την αναστολή των διαδικασιών αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, διότι σύμφωνα με το ανακοινωθέν «δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό» και «προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες».

Η απόφαση αυτή βρήκε τον εκπαιδευτικό κόσμο να δικαιώνεται. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει κάθετα αντίθετοι με την επιχειρούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού. Κι αυτό διότι οδηγεί σε κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και στην τιμωρία του ίδιου του εκπαιδευτικού. Εμείς είχαμε ταχθεί υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού από θεσμικά – συλλογικά όργανα όπως είναι για παράδειγμα ο Σύλλογος Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας. Στόχος, η διασφάλιση της ποιότητας, αποτελεσματικότητας και του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου