ΤΟΠΙΚΑ

«Αθώοι» οι καταστηματάρχες εστίασης

αθώοι-οι-καταστηματάρχες-εστίασης-693368

27 περιπτώσεις ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ανάμεσα τους και καταστηματάρχες που σύρθηκαν στο Αυτόφωρο και στα Δικαστήρια για τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής!

Εκαναν το λάθος να συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές με το Δήμο Βόλου στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, τον περασμένο Ιούνιο στο Βόλο. Καταγγελίες κατοίκων στην περιοχή των Παλαιών για ηχορύπανση, ανάγκασαν την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, οι οποίοι σύρθηκαν στο Αυτόφωρο και στις δικαστικές αίθουσες και χθες, λίγο έλλειψε να χάσουν την άδεια λειτουργίας του καταστήματός τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Όπως περιέγραψαν ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης, βρέθηκαν να διώκονται επειδή έκαναν το λάθος να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις καταστηματαρχών. Πέρασαν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στο Αυτόφωρο και στη συνέχεια φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια, όπου τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή. «Όταν έμπαινα στα δικαστήρια φορώντας χειροπέδες, στην πόρτα του κτιρίου ήταν αναρτημένη αφίσα για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής», περιέγραφε παθώς καταστηματάρχης.

Χθες, βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Υπήρχαν εισηγήσεις για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των μαγαζιών τους λόγω… ηχορύπανσης.

Η επιτροπή αρνήθηκε να «τιμωρήσει» κι άλλο τους καταστηματάρχες. Μάλιστα ο επικεφαλής της «Δύναμη Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός, έθεσε ζήτημα προστασίας των επιχειρηματιών που συμμετέχουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις. «Πρέπει να βρούμε μία φόρμουλα ενόψει της ερχόμενης Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής», είπε χαρακτηριστικά.

Ολοι αθώοι

Στην ίδια συνεδρίαση, συμμετείχαν άλλοι 25 επιχειρηματίες εστίασης. Οι εισηγήσεις αφορούσαν στην αφαίρεση αδειών μουσικής και αδειών λειτουργίας των καταστημάτων. Η επιτροπή εξάντλησε τα όρια της επιείκειάς της ενόψει της σύνταξης νέας Κανονιστικής στο Δήμο Βόλου, που θα ρυθμίζει την ακριβή λειτουργία των καταστημάτων εστίασης. Καμία άδεια δεν αφαιρέθηκε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να έρθει προς έγκριση η Κανονιστική του Δήμου Βόλου η οποία και θα τεθεί σε εφαρμογή. Με την ψήφισή της, ο Δήμος αναμένεται να αλλάξει… ρότα, απαιτώντας από τους επιχειρηματίες εστίασης, πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες που θα τίθενται.

Κοπές δέντρων

Η επιτροπή απέρριψε επίσης αιτήματα για την κοπή δέκα δέντρων μετά από αιτήματα πολιτών.

«Δεν θα κάνουμε το Βόλο φαλακρή πόλη», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Ματθαίος Δραμητινός, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής Μίνα Καλογήρου αποφάσισε να ενημερώσει τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια απ’ όπου ζητήθηκε να κοπούν τα δέντρα προκειμένου να καταστούν προσπελάσιμα.

(φωτο: αρχείου)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου