ΤΟΠΙΚΑ

«Διαρροές» εκ των έσω για την ΕΡΓΗΛ κατήγγειλε ο Αχιλλέας Μπέος

διαρροές-εκ-των-έσω-για-την-εργηλ-κατ-694322

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπονομεύεται το συμφέρον της πόλης

Διαρροή ακόμη και εσωτερικής αλληλογραφίας που αφορά στο θέμα της ΕΡΓΗΛ, κατήγγειλε χθες από το βήμα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο Πρόεδρος της επιχείρησης και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπονομεύεται εκ των έσω το συμφέρον της πόλης.

Ανέβαλλε τη συζήτηση του θέματος για την ΕΡΓΗΛ, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. «Πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που θα κρίνει το μέλλον ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΥΑΜΒ», είπε και επικαλέστηκε ενδείξεις για διαρροές πληροφοριών προς την αντίπαλη… παράταξη από το εσωτερικό της επιχείρησης. «Δεν ξέρω αν οι πληροφορίες διαρρέουν από εδώ μέσα (διοικητικό συμβούλιο). Γνωρίζω όμως ότι σε χρόνο dt μεταφέρονται στην Αθήνα. Γνωρίζουν ακόμη και για την εσωτερική αλληλογραφία. Δεν μπορώ να κατονομάσω κάποιον. Υπάρχουν ενδείξεις, όπως και πληροφορίες ότι γνωρίζουν τα πάντα. Αυτό δεν τιμά το διοικητικό συμβούλιο. Η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ αφορά όλη την πόλη και το συμφέρον των πολιτών», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Εκτός λίστας… υπόπτων έσπευσε να βγάλει τον εαυτό του, το μέλος των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστα Γαργάλα, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν παρέλαβε καν τη μηνυτήρια αναφορά και την αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ που όμως διέρρευσε στα ΜΜΕ. «Οι μομφές περί διαρροών δεν βαραίνουν εμένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαργάλας, με το Δήμαρχο να απαντά ότι δεν αναφέρεται στη μήνυση και την αγωγή που δεν αποτελεί μυστικό έγγραφο από τη στιγμή που κατατίθεται στη Δικαιοσύνη αλλά σε εσωτερική αλληλογραφία.

Ελεγχος καυσίμων

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε προϋπολογισμός ύψους 107.918,78 ευρώ για την προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες κίνησης των αυτοκινήτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπέος έκανε γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται ήδη νέο σύστημα για τον έλεγχο των υγρών καυσίμων που καταναλώνονται και βαρύνουν τα ταμεία του Δήμου Βόλου. Συντάσσουμε χάρτη για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τα νομικά πρόσωπα, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα πόσα καύσιμα χρειαζόμαστε, πόσα καταναλώνονται, τι χιλιόμετρα καλύπτονται. «Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα ελέγξουμε διαρροές εάν υπάρχουν», είπε και πρόσθεσε ότι το σύστημα θα έχει έτοιμο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο κ. Μπέος, αναμένεται να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για τη σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης των περιοχών Βελεστίνου, Χλόης και μελλοντικά του Αγίου Γεωργίου και Αερινού με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της επιχείρησης. «Ηδη βρισκόμαστε σε συμφωνία με το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των οικονομικών στοιχείων και έως την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου