ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Γαργάλας για την Κίνηση Πολιτών: «Δεν υποστηρίζουμε τις πρακτικές τους»

κ-γαργάλας-για-την-κίνηση-πολιτών-δεν-694489

Διαχώρισε τη θέση των Δρόμων Συνεργασίας από τα προχθεσινά επεισόδια στο Δημαρχείο για την άρδευση, το μέλος της παράταξης

Τη θέση του από τα έκτροπα που σημειώθηκαν προχθές στο Δημαρχείο Βόλου, όταν μερίδα διαμαρτυρόμενων για τον Κανονισμό Αρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, επιχείρησε να εισβάλλει στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, διαχώρισε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, το μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Κώστας Γαργάλας.

Σημειώνεται ότι στον απόηχο των επεισοδίων, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας το «γνωστό δίδυμο Πατσιαντά- Κλημόπουλου ως καθοδηγητές μιας ομάδας περιθωριακών ατόμων», ζητώντας την παρέμβαση του νέου Υπουργού Εσωτερικών και των τοπικών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και απειλώντας με μηνύσεις κατά πάντων.

«Δεν είμαστε υποστηρικτές των πρακτικών της Κίνησης Πολιτών», είπε ο κ. Γαργάλας, αναφερόμενος στα προχθεσινά επεισόδια.

«Ναι, περάσατε να πιείτε καφέ», απάντησε ο Δήμαρχος.

«Οχι, περάσαμε γιατί ενημερωθήκαμε ότι είχατε καλέσει σε σύσκεψη τα τοπικά συμβούλια για το θέμα της άρδευσης και θεωρήσαμε σωστό να ενημερωθούμε», απάντησε ο κ. Γαργάλας.

«Είμαι σίγουρος κύριε Γαργάλα ότι εσείς προσωπικά δεν υιοθετείτε τέτοιες πρακτικές», είπε ο Δήμαρχος, εξαιρώντας το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ από τους «καθοδηγητές της ομάδας περιθωριακών ατόμων».

Πάντως ο κ. Γαργάλας, τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, που υποστηρίζουν ότι ο νέος Κανονισμός Αρδευσης δεν πρέπει να συνταχθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά από Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που προβλέπεται να λειτουργεί στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου. «Η άρδευση θα πρέπει να περάσει στο Δήμο μέσω του συγκεκριμένου γραφείου που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να αποκτήσουν τα τοπικά συμβούλια ενεργό ρόλο. Δεν χρειάζεται να επιβαρύνεται η ΔΕΥΑΜΒ με το κοστολόγιο της άρδευσης. Αλλωστε δεν έχει καν το απαιτούμενο προσωπικό για να αναλάβει ένα επιπλέον καθήκον», είπε επικαλούμενος παραδείγματα άλλων ΔΕΥΑ που από το 2014 μεταφέρουν την αρμοδιότητα της άρδευσης στους κατά τόπους Δήμους.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την έγκριση δαπάνης 59.000 ευρώ για τη συντήρηση των αρδευτικών δικτύων. Σημειώνεται ότι ήδη στη ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει άνοιγμα 800.000 ευρώ για δαπάνες άρδευσης, χωρίς οι χρήστες να έχουν πληρώσει ούτε ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια.

Πάντως, ο κ. Μπέος, επικαλέστηκε συμφωνία που έχει γίνει με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να συνταχθεί κοινά αποδεκτός Κανονισμός Αρδευσης, ο οποίος θα υπογραφτεί στο ραντεβού που καθορίστηκε για τις 2 Μαρτίου.

Επανέλαβε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν διεκδικεί ούτε ευρώ κέρδος και ότι μόνος στόχος είναι να καλύπτονται τα έξοδα, που όμως να καταμερίζονται δίκαια στους χρήστες του αρδευτικού δικτύου.

Τέλος, επανέλαβε το στόχο της εξυγίανσης της ΔΕΥΑΜΒ και της ορθολογικής λειτουργίας της για το συμφέρον των πολιτών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Πόλεμος για το νερό στο Βόλο ~ Ένταση, επεισόδια και λεκτικές επιθέσεις

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου