ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτροπληξία στα δημοτικά ταμεία από εταιρείες παροχής ρεύματος

ηλεκτροπληξία-στα-δημοτικά-ταμεία-απ-696085

Κατέβασαν… ρολά το 2011 αφήνοντας σύξυλους τους πελάτες τους και χωρίς να αποδώσουν δημοτικά τέλη στο Βόλο ύψους άνω των 260.000 ευρώ

Ηλεκτροπληξία όχι μόνο σε πολίτες – πελάτες τους αλλά και στα δημοτικά ταμεία προκάλεσε το διπλό «κανόνι» των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER, το 2011.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι δύο εταιρείες εισέπρατταν όπως κάνει και η ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών της, δημοτικά τέλη από τους πολίτες, τα οποία όμως δεν απέδωσαν ποτέ στα δημοτικά ταμεία. Κατέβασαν ξαφνικά… ρολά το 2011, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τόσο τους πελάτες τους που είχαν συνδεθεί με το δικό τους δίκτυο για ηλεκτρικό ρεύμα όσο και το Δήμο Βόλου, στον οποίο δεν αποδόθηκαν τα δημοτικά τέλη που όμως εισπράχθηκαν από τους πολίτες.

Από την ημέρα δραστηριοποίησης των δύο εταιρειών, στα δημοτικά ταμεία δεν έχει μπει ούτε ευρώ για τα δημοτικά τέλη που εισέπρατταν μέσω των λογαριασμών από τους καταναλωτές – πελάτες τους οι δύο εταιρείες. Το συνολικό ποσό που οφείλεται στα δημοτικά ταμεία ξεπερνά τις 260.000 ευρώ. Η ENERGA χρωστά ποσό ύψους 164.387,80 ευρώ και η HELLAS POWER ποσό που ξεπερνά τις 96.000 ευρώ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, αποφασίστηκε τα χρήματα που οφείλονται στα δύο ταμεία να διεκδικηθούν δικαστικά. Ο Δήμος Βόλου θα είναι ένας από τους δεκάδες Δήμους σε όλη τη χώρα που θα διεκδικήσουν ανείσπρακτα δημοτικά τέλη από τις δύο εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο που έχει οριστεί στις 5 Φεβρουαρίου, κατά 19 κατηγορούμενων που εκπροσωπούν τις δύο εταιρείες. Παράλληλα θα καταθέσει εναντίον των εκπροσώπων των εταιρειών και αγωγή.

Για το πανό

Στο μεταξύ, με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί ο Δήμος Βόλου για το δυσφημιστικό πανό που είχε αναρτηθεί στην κερκίδα του Καυτανζογλείου.

Συγκεκριμένα, στις 20 Οκτωβρίου, στην κεντρική κερκίδα του Καυτανζογλείου σταδίου της Θεσσαλονίκης οπαδοί του Ηρακλή από την αυτόνομη θύρα 10, πριν την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό, είχαν αναρτήσει δυσφημιστικό πανό. Το πανό έγραφε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας και την ανάληψη της δημαρχίας από τον Αχιλλέα Μπέο: «Boycott Volos! Ούτε ένας τουρίστας στο Βόλο, ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του Μπέου».Ανθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, είχαν ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του πανό. Ωστόσο, ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα με… φόντο το πανό που προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, αγωνίζονταν απέναντι στον Ηρακλή με το πανό σε πρώτο πλάνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Το πανό δεν αφαιρέθηκε παρά μόνο μετά την ανάπαυλα του αγώνα.

Χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου… «σφύριξε» την έναρξη δικαστικού αγώνα για τη δυσφήμιση της πόλης.

Στην κατάθεση μήνυσης αντέδρασαν τόσο ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς όσο και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση θα πρέπει να μείνει σε επίπεδο ΠΑΕ. Καταδίκασαν όμως ως δυσφημιστικό το περιεχόμενο του πανό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου