ΤΟΠΙΚΑ

Κατηγορείται ότι έκλεψε τιμαλφή από ενταφιασμένο

κατηγορείται-ότι-έκλεψε-τιμαλφή-από-ε-696602

Νομική στήριξη στο σημερινό Οικονομικό Διευθυντή παρέχει ο Δήμος Βόλου

Τον μπελά του βρήκε πρώην Διευθυντής του Διαδημοτικού Συνδέσμου Κοιμητηρίου του Δήμου Βόλου. Συγγενής νεκρού που ήταν θαμμένος στον «Κούκο» κινήθηκε δικαστικά εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι αφαίρεσε από τον ενταφιασμένο πατέρα της έναν χρυσό σταυρό, μία χρυσή αλυσίδα και μία χρυσή βέρα που φορούσε.

Ο πρώην Διευθυντής σύρεται στις δικαστικές αίθουσες. Οπως έγινε γνωστό, το 2011 προχώρησε σε αναγκαστική εκταφή λόγω έλλειψης χώρου ταφής στο Κοιμητήριο. Η κόρη του θανόντα είχε κληθεί επανειλημμένως να προχωρήσει σε εκταφή του πατέρα της, ωστόσο φέρεται ότι αγνόησε τις κλήσεις, προφανώς -όπως υποστηρίχθηκε στη χθεσινή οικονομική επιτροπή- για να μην καταβάλλει τα τέλη εκταφής που είχαν συσσωρευτεί.

Μόλις όμως έγινε η εκταφή, παρουσιάστηκε και υποστήριξε ότι έλειπαν τα τιμαλφή που φορούσε ο πατέρας της κατά την ταφή και προχώρησε σε εις βάρος του μήνυση. Οπως όμως έγινε γνωστό, όταν ένας νεκρός ενταφιάζεται με τιμαλφή αυτά καταγράφονται στο βιβλίο του Συνδέσμου, καταγραφή που για την παρούσα περίπτωση δεν υπήρξε.

Χθες, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να παρέχει νομική στήριξη στον πρώην Διευθυντή που έχει μπει σε δικαστικές περιπέτειες ήδη από το 2011.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου