ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ο χάρτης της ΔΕΥΑΜΒ ~ Καταργούνται οι τρεις διευθυντές

αλλάζει-ο-χάρτης-της-δευαμβ-καταργούν-698623

Δημιουργούνται δύο υπηρεσίες με ισάριθμα τμήματα η κάθε μία, ενώ προβλέπονται δύο ειδικοί σύμβουλοι μεταξύ Προέδρου και Γενικού Διευθυντή

Ανακατεύεται η… τράπουλα στην οργάνωση της ΔΕΥΑΜΒ. Κατάργηση διευθύνσεων και γραφείων, μείωση του αριθμού του προσωπικού που προβλέπεται στον Οργανισμό και πρόσληψη δύο εξωτερικών συνεργατών που θα αποτελέσουν το ενδιάμεσο «σκαλοπάτι» ανάμεσα στον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή, είναι οι αλλαγές που προβλέπονται μεταξύ άλλων στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Οργανισμός έρχεται προς συζήτηση στην αυριανή -πρώτη για το νέο έτος- συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Βρίσκει δε τους εργαζόμενους σε προβληματισμό, λόγω των αλλαγών που επέρχονται στην οργάνωση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που παραδόθηκε στους εργαζόμενους προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προβλέπεται η κατάργηση των τριών Διευθύνσεων. Μέχρι σήμερα λειτουργούν τρεις Διευθύνσεις Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών, Προγραμματισμού και Νέων Υποδομών και Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Κάθε διεύθυνση αριθμεί από τρία τμήματα, ενώ λειτουργούν γραφεία με διακριτό ρόλο το καθένα.

Με το νέο Οργανισμό προβλέπεται η κατάργηση των τριών Διευθύνσεων αλλά και των γραφείων.

Θα δημιουργηθούν δύο Υπηρεσίες, Υδρευσης – Αρδευσης και Αποχέτευσης. Σε κάθε διεύθυνση θα υπάγονται δύο τμήματα. Στην Υπηρεσία Υδρευσης – Αρδευσης θα λειτουργήσει τμήμα παραγωγής νερού (από την πηγή μέχρι τη δεξαμενή) και τμήμα δικτύου διανομής στο οποίο επίσης θα περιλαμβάνονται μελέτες και κατασκευή νέων έργων. Στην Υπηρεσία Αποχέτευσης θα περιλαμβάνονται επίσης δύο τμήματα, ένα για το βιολογικό και τα αντλιοστάσια και ένα για τα αποφρακτικά.

Το στοιχείο εκείνο που φαίνεται να προβληματίζει τους εργαζόμενους είναι ότι δεν προβλέπεται το προσωπικό που θα υπαχθεί σε κάθε διεύθυνση και στα αντίστοιχα τμήματά της αλλά και το γεγονός ότι μειώνονται οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων από 155 σε 131. Μέχρι και σήμερα προβλέπεται ότι όταν φεύγει εργαζόμενος στη σύνταξη, η θέση δεν αναπληρώνεται αλλά καταργείται. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ίσως ο Νόμος αλλάξει και δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Στις προβλέψεις του νέου Οργανισμού εντάσσονται και δύο ειδικοί σύμβουλοι που αναμένεται να αποτελέσουν το ενδιάμεσο «σκαλοπάτι» ανάμεσα στον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ. Επίσης όπως και στον προηγούμενο οργανισμό, προβλέπεται ότι γενικός διευθυντής μπορεί να γίνει είτε στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ, είτε ιδιώτης και θα έχει τετραετή θητεία.

Το προσχέδιο του Οργανισμού παραδόθηκε στους εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, προκειμένου να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Η προθεσμία υποβολής παρατηρήσεων – προτάσεων, έληξε χθες, οι εργαζόμενοι όμως δεν κατάφεραν να συγκαλέσουν συμβούλιο για να εξετάσουν τον Οργανισμό. Δεν κρύβουν όμως τους φόβους τους ότι ίσως «βρεθούν στον αέρα από τη στιγμή που δεν προβλέπονται σαφή καθήκοντα ακόμη και για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών τμήμα – τμήμα».

Οι αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ δημιουργούν προβληματισμό στους εργαζόμενους

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου