ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς θεολόγο η Αλόννησος

χωρίς-θεολόγο-η-αλόννησος-698633

Σήμερα καλύπτεται το κενό, παραμένουν όμως οι ανάγκες στην παράλληλη στήριξη στη Μαγνησία

Ούτε μία ώρα μάθημα Θρησκευτικών δεν έχουν κάνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας στην Αλόννησο. Το κενό έρχεται να καλύψει αναπληρωτής εκπαιδευτικός που παρουσιάστηκε χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα.

Το βιβλίο των θρησκευτικών για τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου είναι ανέγγιχτο. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει γίνει ούτε μία ώρα μαθήματος, λόγω έλλειψης θεολόγου.

Ούτε εκπαιδευτικοί άλλοι ειδικοτήτων μπορούσαν να αναπληρώσουν την κενή θέση που υπήρχε με αποτέλεσμα από το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων να λείπει το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το Υπουργείο Παιδείας, έρχονται να καλύψουν το κενό στην Αλόννησο. Στη Μαγνησία προσλαμβάνονται μόλις τρεις αναπληρωτές από το σύνολο των 389 που ανακοινώθηκαν, ωστόσο η μία εκπαιδευτικός θα καλύψει ένα σημαντικό κενό στην Αλόννησο.

Ανάγκες στην παράλληλη στήριξη

Οι άλλοι δύο εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν κενά στην παράλληλη στήριξη, όπου υπάρχουν πολλές ανάγκες. Χθες και οι τρεις αναπληρωτές παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ως όφειλαν, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα και από σήμερα μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Δοδοντσάκη, εξακολουθούν να υφίστανται ανάγκες στην παράλληλη στήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Τα αιτήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είναι περίπου 15, με αντίστοιχο αριθμό μαθητών να περιμένει ακόμη έναν εκπαιδευτικό που θα τον βοηθά στην κατανόηση των μαθημάτων μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου