ΤΟΠΙΚΑ

Τους έφαγαν τα χιλιόμετρα για την προμήθεια ψηφοδελτίων

τους-έφαγαν-τα-χιλιόμετρα-για-την-προμ-701975

Ομαλά ξεκίνησε χθες το πρωί, η εκλογική διαδικασία στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Βόλου. Από το μεσημέρι όμως και μετά, αρκετά εκλογικά τμήματα απευθύνονταν τηλεφωνικά στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ζητούσαν επιπλέον αριθμό ψηφοδελτίων για να μην… ξεμείνουν.

Στους εκλογικούς σάκους, που είχαν διανεμηθεί στα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας, περιλαμβάνονταν 17 ψηφοδέλτια κομμάτων: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Το Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία, Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά, Χρυσή Αυγή, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ, ΕΔΕΜ, Ενωση Κεντρώων, Εργατικό – Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ – Τροτσκιστές και Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας.

Η πρωινή όμως μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες, είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσουν οι στοίβες των ψηφοδελτίων.

Υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας έδιναν κατευθύνσεις στις εφορευτικές επιτροπές, να καλυφθούν προσωρινά με ψηφοδέλτια από διπλανά εκλογικά τμήματα, μέχρι να γίνει η επανατροφοδότηση.

Στη συνέχεια, άλλοι υπάλληλοι ανέλαβαν να πάρουν από το απόθεμα των ψηφοδελτίων που κρατούνταν στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και να διανείμουν στα εκλογικά τμήματα, που είχαν αρχίσει να στερεύουν.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της ΠΕΜ, τα κόμματα είχαν φροντίσει και είχαν αποστείλει ικανό αριθμό ψηφοδελτίων κι έτσι δεν καταγράφτηκαν ελλείψεις.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου