ΤΟΠΙΚΑ

Στο παρά πέντε για να μάθουν πού ψηφίζουν

στο-παρά-πέντε-για-να-μάθουν-πού-ψηφίζο-701995

Κεντρικό Δημαρχείο Βόλου, Δημοτολόγιο και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, κλήθηκαν χθες να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες δημότες, που απευθύνθηκαν είτε τηλεφωνικά είτε επισκεπτόμενοι απευθείας τις υπηρεσίες, προκειμένου να μάθουν πού ψηφίζουν.

Ιδίως οι πρωινές βάρδιες «σήκωσαν» το… βάρος της εξυπηρέτησης των δημοτών που έσπευσαν την τελευταία στιγμή να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν, κάποιοι μάλιστα αφού είχαν υποστεί την ταλαιπωρία της προσέλευσης σε λάθος εκλογικό τμήμα.

Πολλοί πίστευαν ότι τα εκλογικά τμήματα θα ήταν τα ίδια με αυτά των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και έτσι δεν γλίτωσαν την ταλαιπωρία. Κυρίως ηλικιωμένοι και στη Ν. Ιωνία πολλοί αθίγγανοι, προσήλθαν σε λάθος εκλογικό τμήμα για να ανακαλύψουν ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους συγκεκριμένους εκλογικούς καταλόγους και θα έπρεπε να απευθυνθούν σε άλλο εκλογικό τμήμα.

Στο Δημοτολόγιο του Βόλου, αυξημένη ήταν η κίνηση και από πολίτες που ζητούσαν βεβαίωση χιλιομετρικής απόστασης, που όμως δεν ισχύει για τις εθνικές εκλογές. Οι συγκεκριμένες βεβαιώσεις χορηγούνται μόνο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για όσους δεν μεταβαίνουν στους τόπους εγγραφής τους στους εκλογικούς καταλόγους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στις εθνικές εκλογές, μπορούν να ψηφίζουν στα τμήματα ετεροδημοτών.

Στο Δημοτολόγιο Ν. Ιωνίας, καταγράφτηκαν και μεμονωμένες περιπτώσεις εκλογέων που δεν ήταν εγγεγραμμένοι σε κανέναν εκλογικό κατάλογο.

Ξεκόλλησαν κατάλογοι

Μικρό πρόβλημα σημειώθηκε και με τους εκλογικούς καταλόγους που ήταν αναρτημένοι έξω από τα σχολεία που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα. Λόγω της προχθεσινοβραδινής βροχής, ξεκόλλησαν οι κατάλογοι και συνεργεία του Δήμου κλήθηκαν να τους ξανακολλήσουν.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου