ΤΟΠΙΚΑ

Μία έδρα και ποσοστό 24,93% απέσπασε η Ν.Δ.

μία-έδρα-και-ποσοστό-2493-απέσπασε-η-ν-δ-702279

Μία έδρα και ποσοστό που έως τις 2:30 τα ξημερώματα είχε διαμορφωθεί στο 24,93%, απέσπασε η Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης.

Η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο του νομού συρρικνώθηκε κατά δύο σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών τον Ιούνιο του 2012, οπότε και είχε λάβει ποσοστό 27,78%.

Ακόμη και στο Δήμο Βόλου, όπου υπολείπεται κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες από το ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. δεν έχασε μεγάλο ποσοστό της δύναμής της.

Ωστόσο, φαίνεται ότι έχασε σχεδόν όλα τα κάστρα της περιφέρειας του νομού, με εξαίρεση το Δήμο Αλμυρού και το Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου πήρε μικρό προβάδισμα. Η ανατροπή ήρθε από τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου και Σκοπέλου, όπου σε αντίθεση με τη Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε σημαντικά τη δύναμή του και ο τοπικός χάρτης βάφτηκε ροζ.

Προβληματισμός και κατήφεια κυριάρχησε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο, όπου από νωρίς χθες το απόγευμα, λιγοστά στελέχη έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν τη ροή του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κίτσιος έκανε λόγο για επανάληψη της ιστορίας και μάλιστα της πρόσφατης. «Είχαμε μια επανάληψη του 2009 με το «λεφτά υπάρχουν», σημείωσε ο κ. Κίτσιος, υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει απολογισμός τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Υποστήριξε πάντως ότι το αποτέλεσμα ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο, λόγω των θυσιών που έκανε ο λαός και ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό της χώρας.

«Το αποτέλεσμα δεν με εκπλήσσει. Επί μία πενταετία ο λαός έκανε πολλές θυσίες. Εχουν γίνει και επικοινωνιακά και οργανωτικά λάθη. Θα τα δούμε αργότερα με ηρεμία και τοπικά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Σίγουρα ήταν ένας δύσκολος προεκλογικός αγώνας. Συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές νοοτροπίες: ο δύσκολος δρόμος που ακολουθήσαμε εμείς, ήταν όμως ο δρόμος της αλήθειας, της υπευθυνότητας και της σταθερότητας και η νοοτροπία και η τακτική του εύκολου δρόμου, της ανευθυνότητας, της υποσχεσιολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνεστε ότι είχαμε μία επανάληψη του 2009 με το «λεφτά υπάρχουν». Εκείνο που πρέπει να τονίσω είναι ότι το 2009 υπήρχε μία μεγάλη νίκη με διαφορά 10% όπως και τώρα, αλλά η υποσχεσιολογία δεν κράτησε την Κυβέρνηση, που έπεσε πολύ γρήγορα. Εμείς θα κάνουμε εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση για το καλό της χώρας μας», υποστήριξε ο κκ. Κίτσιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου