ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μήνυση για το πανό στο Καυτανζόγλειο

μήνυση-για-το-πανό-στο-καυτανζόγλειο-704061

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Θέση στη σέντρα… παίρνει ο Δήμος Βόλου. Ετοιμάζεται για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, της Football League και κατά παντός υπευθύνου, για το δυσφημιστικό εις βάρος της πόλης και του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου πανό που αναρτήθηκε στις κερκίδες του Καυτανζογλείου, σε ποδοσφαιρική αναμέτρηση στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ανάρτηση του πανό είχε προκαλέσει σάλο στην πόλη. Είχε χαρακτηριστεί ως ένα απαράδεκτο πανό που στοχοποιούσε το Βόλο. Συγκεκριμένα, στις 20 Οκτωβρίου, στην κεντρική κερκίδα του Καυτανζογλείου σταδίου της Θεσσαλονίκης οπαδοί του Ηρακλή από την αυτόνομη θύρα 10, πριν την αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό, είχαν αναρτήσει δυσφημιστικό πανό.

Το πανό έγραφε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας και την ανάληψη της δημαρχίας από τον Αχιλλέα Μπέο: «Boycott Volos! Ούτε ένας τουρίστας στο Βόλο, ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του Μπέου».

Ανθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, είχαν ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του πανό. Ωστόσο, ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα με… φόντο το πανό που προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, αγωνίζονταν απέναντι στον Ηρακλή με το πανό σε πρώτο πλάνο, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Το πανό δεν αφαιρέθηκε παρά μόνο μετά την ανάπαυλα του αγώνα.

Το περιστατικό ούτε ξεχάστηκε ούτε πέρασε στα ψιλά… Ο Βόλος ετοιμάζεται να δώσει έναν διαφορετικό αγώνα. Αυτή τη φορά παίρνει θέση στη… σέντρα των δικαστικών αιθουσών, «σουτάροντας» για το γκολ της τιμής της πόλης. Πρόκειται να κινηθεί δικαστικά κατά όσων θεωρεί υπεύθυνους για τη δυσφήμιση της πόλης και του Δημάρχου της.

Το θέμα έρχεται στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Θα συνεδριάσει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και «η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την υπόθεση ανάρτησης του δυσφημιστικού πανό στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης- ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».

Ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά κατά της ΠΑΕ Ηρακλής, της Football League που είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και κατά παντός υπευθύνου. Οπως υποστηρίζει η πλευρά της πόλης, το πανό πέρα από άκρως δυσφημιστικό για το Βόλο ήταν και επικίνδυνο για την πρόκληση τυχόν επεισοδίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου