ΤΟΠΙΚΑ

Ζουμ στα προβλήματα των σχολείων

ζουμ-στα-προβλήματα-των-σχολείων-704626

Το πρόγραμμα αποκατάστασης των κτιριακών προβλημάτων θα επικεντρωθεί στις στέγες και τους χώρους υγιεινής

«Ζουμ» στα κτιριακά προβλήματα των σχολείων κάνει ο Δήμος Βόλου. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες ξεκινούν πλήρη καταγραφή των προβλημάτων στα σχολικά κτίρια, προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να ξεκινήσουν παρεμβάσεις για την αποκατάστασή τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Κάθε ένα από το σύνολο των 187 σχολικών κτιρίων, θα αποκτήσει το δικό του φάκελο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Θα περιλαμβάνεται πλήρης «ακτινογραφία» του σχολείου και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Χθες στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη για την καταγραφή και αξιολόγηση των προβλημάτων των σχολικών κτιρίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κότογλου, η Επόπτης της Δημόσιας Υγείας κ. Μυριανθοπούλου, ο Διευθυντής και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, στελέχη της υπηρεσίας Δόμησης και του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τόνισε την ανάγκη συλλογής των δεδομένων για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν όλες οι σχολικές μονάδες που αφορούν 187 σχολικά συγκροτήματα

Ο στόχος της Επιτροπής είναι να επικεντρωθεί σε προβλήματα συντήρησης της καθημερινότητας αλλά σε σοβαρά και χρόνια προβλήματα που απαιτούν μεγάλες δαπάνες και χρόνο για την υλοποίησή τους. Σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν οι σοβαρές επεμβάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την υλοποίησή τους όπως αυτές των μονώσεων και στεγανοποιήσεων.

«Είναι πρώτη προτεραιότητα και αναδεικνύεται η σοβαρότητα του θέματος γιατί στα σχολικά αυτά κτίρια φιλοξενούνται καθημερινά μικρά παιδιά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει πλήρης καταγραφή και αποτύπωση ώστε να ξεκινήσουν με προγραμματισμό οι πρώτες εργασίες στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος Βόλου», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Στέγες και τουαλέτες

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, μέχρι σήμερα οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται αποσπασματικά. Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των αναγκών, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες και ολοκληρωμένες εργασίες, που θα επιλύσουν τα κτιριακά προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα σύμφωνα με τον ίδιο θα δοθεί στη μόνωση των ταρατσών και των σκεπών των σχολικών κτιρίων, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαβρώσεις. Για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις ο Δήμος Βόλου, θα αναζητήσει χρηματοδοτική στέγη στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα, μέσα από πόρους ΣΑΤΑ, θα γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις και σε επίπεδο υγιεινής. Τουαλέτες, βρύσες και αποχετευτικό σύστημα μπαίνουν στο στόχαστρο των τεχνικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Σταυρίδης, οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα από τις πιο παλιές κτιριακά μονάδες, όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η νέα συνάντηση της επιτροπής έχει οριστεί για την επόμενη Παρασκευή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου