ΤΟΠΙΚΑ

Πλώρη για τα μεγάλα έργα

πλώρη-για-τα-μεγάλα-έργα-706860

Βάζουν για το 2015 οι τεχνικές Υπηρεσίες

«Πετύχαμε στα μικρά, τώρα βάζουμε πλώρη για τα μεγάλα». Με αυτά τα λόγια ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Θανάσης Σταυρίδης έδωσε το στίγμα για τη νέα χρονιά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Οπως τόνισε ο κ. Σταυρίδης, μέσα στο πρώτο τετράμηνο της νέας δημοτικής αρχής, το βάρος των τεχνικών υπηρεσιών έπεσε στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις, που ξεκινούν από τη μάχη της λακκούβας και φθάνουν μέχρι και τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης.

Από τη χρονιά που ξεκίνησε, στόχος θα είναι τα μεγάλα έργα που θα μείνουν παρακαταθήκη στην πόλη, όπως υπογράμμισε αναφερόμενος σε μια σειρά παρεμβάσεων που μπαίνουν σε προτεραιότητα και αφορούν στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, το Μουσείο της Αργούς, τη δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων για την ολοκλήρωση του κυκλοφοριακού σχεδιασμού, την αποκατάσταση των παιδικών χαρών, την ενεργειακή αναβάθμιση των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας, την ολοκλήρωση του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου, ακόμη και την τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων στις γραμμές του ΟΣΕ με Μπότσαρη και μπροστά από το Old City για την απορρόφηση των κραδασμών.

«Στόχος είναι να κάνουμε τη διαφορά με έργα που θα μείνουν στην πόλη», είπε απευθυνόμενος στο προσωπικό και των τριών «παιδιών» του, της Πολεοδομίας, των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Βιώσιμης Κινητικότητας.

Ο ίδιος κάλεσε τους υπαλλήλους και προϊσταμένους να ενωθούν σε μια γροθιά και να δώσουν βροντερό παρών σε όλα τα επίπεδα για το καλό της πόλης και των πολιτών. «Ο Δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, τρέχει με υψηλές ταχύτητες και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στο Βόλο. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Και δεδομένο είναι ότι και στις τρεις υπηρεσίες υπάρχει μίγμα καλών και άξιων υπαλλήλων που μπορούν να φέρουν εις πέρας τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Ιωάννης από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου για την τοποθέτηση στο προαύλιο του ναού μιας κολώνας και αλυσίδας, προκειμένου να απαγορεύεται η είσοδος αυτοκινήτων, που είχε ως αποτέλεσμα ο χώρος να μετατρέπεται σε parking αντί σε πλατεία όπου μπορούν να παίξουν ξέγνοιαστα τα παιδιά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου